Για μεταφορά ναρκωτικών  καταδικάστηκε 39χρονη Ροδίτισσα

Σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 39χρονη,  η οποία συνελήφθη για τη μεταφορά από τον Πειραιά στο νησί μας, ποσότητας κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή … σοκολάτας αλλά και κοκαΐνης!

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 39χρονη και της επέβαλε την παραπάνω ποινή με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο εντοπισμός της 39χρονης έγινε στις 17 Νοεμβρίου 2012 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου έξω από το λιμάνι της Ρόδου, καθώς η κοπέλα μόλις είχε αποβιβαστεί από πλοίο της γραμμής προερχόμενο από τον Πειραιά.

Σε έλεγχο που της έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν να κατέχει τρεις πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας βάρους 20 γραμμαρίων και κοκαΐνη συνολικού βάρους 3 γραμμαρίων. Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ η 39χρονη προσήχθη στον αρμόδιο εισαγγελέα,  ο οποίος και άσκησε σε βάρος της ποινικές διώξεις σε  βαθμό κακουργήματος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στη συνέχεια η 39χρονη προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενη τις κατηγορίες και δηλώνοντας – σύμφωνα με πληροφορίες- ότι οι ουσίες που βρέθηκαν στη κατοχή της τις είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική της χρήση.
Με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα η 39χρονη Ελληνίδα είχε αφεθεί ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Χθες δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου,  ωστόσο η υπόθεσή της εκδικάστηκε κανονικά.