Κάθειρξη 8 ετών για χασισοφυτεία στον Καλαμώνα

Ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 25χρονο Πακιστανό, κατηγορούμενο για κατοχή και καλλιέργεια 28  δενδρυλλίων κάνναβης σε χωράφι στην περιοχή του Καλαμώνα!

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και 41χρονος Έλληνας ο οποίος και κρίθηκε αθώος αλλά και ακόμα ένας Πακιστανός ο οποίος είναι φυγόδικος.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η έφεση για τον 25χρονο Πακιστανό δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν στις 30 Μαΐου 2012 το απόγευμα ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας εντοπίστηκε σε αγρόκτημα του 41χρονου καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από 28 δενδρύλλια ύψους από 10 εκατοστά έως ένα 1 μέτρο, η οποία τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης διαπιστώθηκε να προσέρχονται στο χώρο της καλλιέργειας οι δυο αλλοδαποί,  οι οποίοι συνελήφθησαν. 

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 41χρονος Έλληνας,  στον οποίο φέρεται να ανήκει το αγρόκτημα. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.