Το ξενοδοχείο “Έλαφος” αποτελεί ζεστό καταφύγιο για κάθε επισκέπτη της Ρόδου

Από τον διαχειριστή του “Elafos Hotel” αναφορικά με επισήμανση του συνεργάτη της “Ροδιακής” κ. Γ. Παπαγεωργίου, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω απάντηση:

«Αξιότιμε κύριε διευθυντά,
Μετά το δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδα σας είμαι υποχρεωμένος σεβόμενος την προσπάθεια που καταβάλεται από την πλευρά της νέας διεύθυνσης, από το 2012  να απαντήσω σχετικά στο δημοσίευμά σας στο φύλλο της εφημερίδας σας, της 26.09.2018,  και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο του κ. Παπαγεωργίου περί της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, και την αναφορά, πως το ιστορικό ξενοδοχείο “ΕΛΑΦΟΣ” στον Προφήτη Ηλία είναι εγκαταλελειμμένο και κλειστό.

Ως υπεύθυνος διαχειριστής σας ενημερώνω, ότι ο “ΕΛΑΦΟΣ” υπάρχει εκεί ψηλά και καλπάζει στο βουνό, με την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία μας. 

Με την ευκαιρία και για τη γενικότερη πληροφόρηση επί του θέματος σας αναφέρω ότι ουδέποτε εγκαταλείψαμε τη θέση μάχης μας. Αντίθετα με αίμα και ιδρώτα και με τόνους προσωπικής εργασίας και χρήματος, ανακαινίσαμε και αναβαθμίσαμε το συγκρότημα με αυτοθυσία και κόπο.

Αναλάβαμε το δύσκολο έργο, της διατήρησης του μνημείου ζωντανού και χρήσιμου και έτσι θα συνεχίσουμε.
 


Σας ενημερώνω ακόμα ότι σήμερα, ο “ΕΛΑΦΟΣ” παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, ενισχύοντας, χορηγώντας και στηρίζοντας έμπρακτα τους πολιτιστικούς συλλόγους και κάθε δράση που προωθεί την παράδοση, τις τέχνες και γενικότερα τον πολιτισμό και τον αθλητισμό του τόπου μας.

Επιπλέον, στα πλαίσια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, έγιναν σημαντικές προσπάθειες με ικανοποιητικά αποτελέσματα για την προσέλκυση οργανωμένων επισκέψεων σχολείων όλων των βαθμίδων, συλλογικοτήτων και σωματείων και σε εθνικό επίπεδο με ξεναγήσεις από επαγγελματίες ξεναγούς, με αντικείμενο τις ιστορικές συνθήκες που προκάλεσαν την κατασκευή του συγκροτήματος, τη μνημειακή-αρχιτεκτονική αξία του, τη  φυσική του θέση και το μοναδικό περιβάλλον του, περιοχή Natura, τις ενδημικές ορχιδέες και γενικά τη  χλωρίδα και πανίδα, τη  σχέση του με το μοναδικό ελάφι Dama dama-Πλατόνι. Πραγματοποιούνται γαμήλιες τελετές και βαφτίσεις στο εκκλησάκι του Πρ. Ηλία με το γλέντι στο ξενοδοχείο.
 


Με πρωτοβουλίες και συνεργασίες με επισήμους φορείς αθλητικής, και όχι μόνο ανάπτυξης, συνδιοργανώσαμε και θα συνεχίσουμε, αγώνες για όλες τις ηλικίες και για όλους, όχι μόνο αθλητές σωματείων, στα πλαίσια της αθλητικής ανάπτυξης και καλλιέργειας.

Για τρίτη συνεχή χρονιά την άνοιξη του 2019 θα οργανωθεί από τον ΣΕΓΑΣ επίσημος αγώνας Ορεινού Δρόμου, που είναι πλέον αγώνισμα του Στίβου με διοργανώσεις και πρωταθλήματα σε διεθνές και παγκόσμιο επίπεδο,  σε διάφορες αποστάσεις και ηλικίες στα μονοπάτια που βρίσκονται περιμετρικά του συγκροτήματος, που επισημάνθηκαν, καθαρίστηκαν και αποτυπώθηκαν με πρωτοβουλία μας, τα οποία παραδώσαμε στο φυσιολατρικό κοινό για αναψυχή και άσκηση.
 


Έχουν πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιούνται ακόμα και αγώνες Ορεινής ποδηλασίας και δρόμου με σωματεία του νησιού και την Τοπική Επιτροπή Ποδηλασίας, Αγώνες Ορεινής Τοξοβολίας είναι στο πρόγραμμα του 2019, για τα σωματεία και τους λάτρεις του αθλήματος.

Στα πλαίσια του Θεματικού Τουρισμού το ξενοδοχείο μας συμμετείχε και θα συμμετέχει σε εξειδικευμένες εκθέσεις και εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, Ντίσελντορφ, Βρυξέλλες για τον Αθλητικό και Περιπατητικό Τουρισμό. Συμβάλλει ακόμα με τεχνογνωσία και στην καταγραφή και χαρτογράφηση των μονοπατιών της ευρύτερης περιοχής από την ΑΝΔΩ και το πρόγραμμα Leader.

Ο “ΕΛΑΦΟΣ”  αποτελεί ένα ζεστό καταφύγιο για κάθε επισκέπτη που χρειάζεται την επαφή με την ηρεμία της φύσης και τη θαλπωρή ενός φιλόξενου χώρου για αναψυχή και για κάθε ανθρώπινη, κοινωνική ή πολιτιστική εκδήλωση. Απευθύνεται στους ξένους και Έλληνες επισκέπτες μέσω πρακτορείων και του διαδικτύου που μπορείτε να επισκεφτείτε www.elafoshotel.gr όπως και booking.com, trip advisor.  

Από τη μεριά μας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθεί το ιστορικό συγκρότημα να έχει τη θέση που του αξίζει στην κοινωνία του νησιού μας και στη λειτουργία της.  

Με τιμή και σεβασμό
o Διαχειριστής
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Αρχιτέκτων»