Εκδήλωση στην Κω για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω, η εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια τη βουλευτή Έλενα Ράπτη με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στο πλαίσιο εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τον αγώνα κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και η Έλενα Ράπτη ως καθ'ύλην αρμόδια επί του θέματος ενημέρωσε τους πολίτες της Κω για το εν λόγω θέμα ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και ως Εμπειρογνώμονας στο κοινό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό.
 


Η βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας απάντησε έτσι έμπρακτα στην πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω και του Δήμου του νησιού και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γονείς, εκπαιδευτικούς και φυσικά να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους που παρευρέθηκαν στην ενημερωτικού χαρακτήρα εκδήλωση.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης και συντονίστρια ήταν η διευθύντρια του σχολείου κ. Ψύρη. Στο πάνελ της εκδήλωσης βρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος των Σχολικών επιτροπών κ. Ζερβός και ο Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι κατά την είσοδό τους στον χώρο της εκδήλωσης είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν: το DVD των δύο ιστοριών κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης» και το «Μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτορα», το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας».