Γιάννης Χαρίτος: Γιατί διώκεται η Καίτη Φουσιάνη

Στη θέση της, ως διοικητική διευθύντρια στο νοσοκομείο της Ρόδου, επιστρέφει με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, στο οποίο είχε προσφύγει η κ. Κατερίνα  (Καίτη) Φουσιάνη.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε πριν μερικές ημέρες και αναμένεται η καθαρογραφή της. Ωστόσο ο συνήγορος της κας Φουσιάνη, κ. Ιωάννης Χαρίτος,  με αφορμή την απόφαση αυτή, μίλησε στη «Ροδιακή» για τους λόγους της μετακίνησης της πελάτισσάς του από τη θέση της και φυσικά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά.

Όπως είπε ο κ. Χαρίτος, με την προσφυγή τους αυτή ζητούσαν την ακύρωση της πράξης του Υπουργείου Υγείας της 2ης ΔΥΠΕ, η οποία  καθαιρούσε από διοικητική διευθύντρια του νοσοκομείου της Ρόδου την πελάτισσά του.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης έγινε παρέμβαση από το Νοσοκομείο της Ρόδου και τελικά με την απόφαση που εκδόθηκε δικαιώθηκε η κα Φουσιάνη.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Χαρίτος: « Η όλη κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε έχει ένα έντονο υποκειμενικό χαρακτήρα. Η κα Φουσιάνη δεν έκανε κανένα αδίκημα. Η κα Φουσιάνη αδικείται, την αδίκησαν.

Η κα Φουσιάνη ήταν διευθύντρια, και μπορώ να πω από τη μακρά πορεία που τη γνωρίζω, εν πάση περιπτώσει κάπως γνωρίζω τα πράγματα στη Δωδεκάνησο και στη Ρόδο, μπορώ να πω ότι είχε ερωτευθεί το νοσοκομείο. Δούλευε από το πρωί έως το βράδυ για το νοσοκομείο! Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος διοικούσε τις υπηρεσίες εκεί, ανάλογα με τις αρμοδιότητες που της έδινε ο νόμος, με ένα πάθος και ήταν ο άνθρωπος που πήγαινε στα δικαστήρια και έβγαζε «ασπροπρόσωπο» το νοσοκομείο!

Οι διοικητές κατά καιρούς, και αυτοί εναλλάσσονται όπως γνωρίζουμε ανάλογα με τα πολιτικά χρώματα δυστυχώς, διότι το νοσοκομείο είναι μία σοβαρή υπηρεσία και δεν μπορεί να είναι ας πούμε «βιλαέτι» του κάθε κόμματος. Εν πάση περιπτώσει, διαχρονικά οι διοικητές την εμπιστεύονταν! Από όσο γνωρίζω ο Παπανικόλας την είχε στα όπα- όπα, ο Κόκκινος και ο Θανάσης ο Κοσιώρης το ίδιο, και η νυν διευθύντρια για ένα χρόνο στα όπα- όπα την είχε, εις το δεξί της χέρι την είχε, την εμπιστευότανε, την συμβουλευότανε και λογικό είναι!

Από ένα σημείο και έπειτα, επειδή είχε το θάρρος της γνώμης της, έκανε μία έγγραφον διαφωνία προς μία πράξη της διοικήσεως και από εκεί και έπειτα άρχισε ένας απηνής διωγμός.
Επινοούντο πειθαρχικά αδικήματα, δεν ξέρω πόσα είναι, δεν τα έχω μετρήσει είναι πάμπολλα! Μπλέξαμε και σε ποινικές ιστορίες και θα εμπλακούμε και σε αστικές και θα συνεχιστεί αυτή η ιστορία διότι αυτό που λέει ο λαός «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»!

Η Φουσιάνη ήταν επαγγελματίας υπάλληλος! Όλοι οι άλλοι ήτανε πολιτικοί εκπρόσωποι, αυτή είναι η τεράστια διαφορά μεταξύ Φουσιάνης και διοικητών.
Επινοήθηκαν διάφορα αδικήματα και με την επινόηση  αυτή η οποία πήρε μία μορφή προσωπικής αντιδικίας, άγνωστο γιατί στο βάθος, με τη διοικήτρια, έφτασε σε ένα σημείο τρομερής υποτιμήσεως!

Για μία γυναίκα η οποία έδωσε τη ζωή της εκεί μέσα, η οποία βραβεύθηκε από το Υπουργείο, πήρε έπαινο από το Υπουργείο, και η οποία έχει και τα ανάλογα προσόντα!
Το αποτέλεσμα ήταν, την εκπαραθύρωσαν από τη θέση της, μετά από το γραφείο της, μετά την υποβίβασαν σε άλλες υπηρεσίες και στο τέλος την πήγαν σε κάποιο υπόγειο σε ένα φαρμακείο ως βοηθό φαρμακοποιού.

Όλα αυτά γιατί είχε το θάρρος να πει «εγώ διαφωνώ με τη συγκεκριμένη πράξη της διοικήτριας».
Κάτι το οποίο βασίζεται σε όλους τους κώδικες τους υπαλληλικούς που έχουν ισχύσει μέχρι τώρα στο ελληνικό κράτος και κυρίως στο Σύνταγμα. Όλοι έχουν το δικαίωμα της διαφωνίας.
Υπάρχει όμως ενδεχομένως και κάτι βαθύτερο. Ότι η κα Φουσιάνη έγινε κοινωνός μίας απίστευτης ιστορίας, χωρίς να το επιδιώξει.

Υπάλληλος του νοσοκομείου αλλοίωσε ορισμένες προδιαγραφές στον υπολογιστή με αποτέλεσμα να αλλοιώσει και την υπογραφή της Φουσιάνη. Νομικά αυτό λέγεται πλαστογραφία! Υποβλήθηκε μήνυση κατά του ατόμου αυτού από άλλο εργαζόμενο του νοσοκομείου και όταν το πληροφορήθηκε και η Φουσιάνη έκανε και εκείνη μήνυση για την πλαστογραφία της υπογραφής της. Όχι όμως μόνο για αυτό, αλλά και για την ουσία του θέματος, διότι τεχνιέντως εδίδοντο προδιαγραφές ώστε να οδηγούνται οι αρμόδιοι να προμηθευτούν υλικά από συγκεκριμένη εταιρεία! Αυτή ήταν η αλλοίωση  που έγινε στον υπολογιστή, στη Διαύγεια.

Και ζήτησε η Φουσιάνη την τιμωρία του ατόμου που είχε προβεί σε αυτές τις αλλοιώσεις καθώς και τον έλεγχο, στα πλαίσια αυτά της προσπάθειας που είχε κάνει το άτομο αυτό.

Ο έλεγχος αυτός μέχρι τώρα δεν έγινε! Αντιθέτως ευνοήθηκε, με τον όποιο τρόπο ευνοήθηκε διοικητικά το συγκεκριμένο άτομο- υπάλληλος από τη διοικήτρια. Αυτός ήταν ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο διώκετο η Φουσιάνη!

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και ούτε τόσο εύκολα!
Θέλω να επισημάνω δε, ότι κανένα από τα ποινικά αδικήματα τα οποία επινοήθηκαν σταδιακά, δεν έχει κριθεί! Κανένα! Ασκούνται πειθαρχικές διώξεις και μένουν μετέωρες!

Επίσης έχουνε προσκληθεί επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας, έχουν εκδοθεί οι σχετικές οδηγίες, και το παράπονο είναι, και το περίεργο επίσης ότι δεν εμφανίζονται να κάνουν τον κατά νόμο έλεγχο για την υπόθεση αυτή!
Δεν το κινεί κανείς! Παραμένει ένα μυστήριο»!