Περί ποιοτικού τουρισμού στη Ρόδο

Τα δύο γεγονότα είναι με χρονική απόσταση ενός μήνα αλλά δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, μια που διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια του γράφοντα.

1.  Περιοχή Τραουνού-Αφάντου στο ομώνυμο εστιατόριο, τουρίστρια γύρω στα 35 ζητά από το μπαρ δύο ποτήρια γεμάτα παγάκια. Ευγενέστατα η κοπέλα που εξυπηρετούσε τα προσφέρει νομίζοντας προφανώς ότι θα τα χρησιμοποιήσει για κάποιο αναψυκτικό που είχε αγοράσει ή θα αγόραζε..

Αμ δε, εμβρόντητη η υπάλληλος ακούει την ‘’τουρίστρια’’ να της ζητά να της γεμίσει από τη βρύση ένα άδειο μπουκαλάκι νερό που αφού της το έδωσε γέμισε τα ποτήρια της με τα παγάκια… (δίπλα τα ψυγεία του καταστήματος με μπουκάλια νερό αξίας 0.50€)…

2.  Περιοχή Στεγνά μεσημεριανή ώρα σε ένα από τα ουζερί της περιοχής. Στο διπλανό τραπέζι η παραγγελία από δύο μεσήλικες τουρίστριες κυρίες είναι: ένα καπουτσίνο και ένα τζατζίκι… Χρόνος παραμονής στο τραπέζι: άγνωστος …μια που η διπλανή παρέα που τις συναντησε εκεί, μπήκε, κάθισε, παρήγγειλε, έφαγε, έφυγε αλλά οι ‘’τουρίστες’’ ήταν ακόμα εκεί..

Τα συμπεράσματα δικά σας..