Σε νέα θέση  μεταφέρεται το αεροδρόμιο  της Καλύμνου

Στη σύσταση επιτροπής για την επιλογή της νέας θέσης του κρατικού αερολιμένα της Καλύμνου προχωρά το υπουργείο Μεταφορών.

 

Η επιτροπή θα αποτελείται από 6 μέλη, αντικείμενο της οποίας θα είναι η συνολική εξέταση των τεχνικών και επιχειρησιακών θεμάτων, απαιτήσεων EASA, καθώς και των κριτηρίων επεκτασιμότητας που αφορούν τη νέα θέση μεταφοράς του αεροδρομίου, το οποίο διαχειρίζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).


Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές του έτους, κατά την επίσκεψή του στο νησί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να στείλει κλιμάκιο της ΥΠΑ για να εξετάσει τη δυνατότητα επέκτασης ή μεταφοράς του αεροδρομίου σε άλλο σημείο.


Το υπάρχον αεροδρόμιο είναι προβληματικό, αφού δεν μπορούν να το προσεγγίσουν μεγάλα αεροσκάφη.


Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες χαμηλού κόστους δεν μπορούν να εντάξουν την Κάλυμνο στους προορισμούς τους, ενώ είναι αδύνατη η πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερ με μεγάλα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα ο τουρισμός της Καλύμνου να είναι πλήρως εξαρτημένος από το αεροδρόμιο της Κω, το οποίο διαχειρίζεται η Fraport.