Ρόδος: Αθώος ο τραγουδιστής για τον βιασμό δεκαεξάχρονης

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου γνωστός Σουηδός τραγουδιστής, ο οποίος κατηγορούνταν για τον βιασμό 16χρονης συμπατριώτισσάς του!

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, ωστόσο η δίκη έγινε κανονικά και τελικά αθωώθηκε!

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε πριν από επτά χρόνια στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η ανήλικη – τότε- Σουηδέζα και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 32χρονου τραγουδιστή ποπ μουσικής, στη Σουηδία.

Ειδικότερα, ο 32χρονος (τότε ήταν 25 ετών) συνελήφθη το απόγευμα της 27ης Ιουλίου 2011 στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατηγορούμενος για βιασμό μετά από καταγγελία της 16χρονης.

Οι δυο τους, διασκέδαζαν σε μπαρ στην πόλη της Ρόδου μέχρι τα ξημερώματα. Στην συνέχεια και σύμφωνα πάντα με όσα κατήγγειλε η 16χρονη,, μετέβησαν στο δωμάτιο διαμονής του Σουηδού στην περιοχή Ψαροπούλα, όπου αυτός προέβη στην  πράξη του βιασμού.

Από τις αστυνομικές αναζητήσεις, εντοπίσθηκε μερικές ώρες αργότερα στην Ρόδο, ο 32χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την παθούσα ως το άτομο το οποίο ασκώντας σωματική βία την εξανάγκασε σε συνουσία. 

Ενώπιον του ανακριτή πάντως, ο Σουηδός τραγουδιστής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και μάλιστα επιτέθηκε στην 16χρονη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή ήταν που επέμενε να συνευρεθούν και ότι του ρίχτηκε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν με τη θέληση της 16χρονης και ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους τον κατήγγειλε.

Μετά την απολογία του ο Σουηδός είχε αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 1500 ευρώ.