Συνελήφθη Ροδίτης λογιστής για δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά

Συνελήφθη Ροδίτης λογιστής για δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά

Συνελήφθη Ροδίτης λογιστής για δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3257 ΦΟΡΕΣ

Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών

Εντοπίστηκε χθες το πρωί και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο 50χρονος λογιστής που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση εκταμίευσης δανείων με πλαστά δικαιολογητικά!

Συγκεκριμένα, στον 50χρονο επιβλήθηκε τον Μάιο του 2018, συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου για τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της απλής συνέργειας σε απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

Αν και ο 50χρονος παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης, δεν κάθισε για να ακούσει και την απόφαση του δικαστηρίου και έτσι κινούνταν ελεύθερος έως και χθες το πρωί οπότε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση δικάστηκαν και άλλα τέσσερα άτομα. Από αυτά το δικαστήριο έκρινε ένοχο και τον συγκατηγορούμενο (Γ.Κ.) του 50χρονου λογιστή, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος. Το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου με την ίδια απόφασή του μετέτρεψε την κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, και έπαυσε λόγω παραγραφής.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα ο λογιστής είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και φυλάκιση 5 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ο καταδικασθείς συγκατηγορούμενός του σε κάθειρξη 6 ετών και φυλάκιση 10 μηνών, ενώ οι δύο που απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής, σε κάθειρξη 7 ετών και φυλάκιση 3 μηνών έκαστος.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αποφασίσει οι εφέσεις μόνο για τους δύο πρώτους να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν οι κ.κ. Ματούλα Παπαβεργή για το λογιστή και Στέλιος Κιουρτζής και Σεβαστιανός Κούρκουλος για τους δύο που απαλλάχθηκαν.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Ιούνιο του 2008 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι είχαν συλλάβει τον 50χρονο (τότε ήταν 40 ετών) λογιστή που θεωρείται και ως ένα από τα βασικά άτομα που κατηγορούνται, τα δύο αδέλφια ηλικίας 41 και 32 ετών (τότε ήταν 34 και 25 ετών αντίστοιχα) οικοδόμοι, δύο γυναίκες ηλικίας 23 ετών κάτοικοι Ρόδου και Ιαλυσού καθώς και τον 31χρονο κάτοικο Ρόδου ως μέλη «σπείρας» που με πλαστά δικαιολογητικά κατάφερνε να παίρνει δάνεια από τράπεζες, με τη «βοήθεια» επίσης δύο λογιστών από Αθήνα και Λαμία.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και η 40χρονη αλλοδαπή από τη Βουλγαρία, η οποία φέρεται να εκταμίευσε δάνειο ύψους 200.000 ευρώ με πλαστά δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι συλληφθέντες λειτουργούσαν βάσει οργανωμένου σχεδίου και με τη βοήθεια ακόμα δύο ατόμων (λογιστών) από την Αθήνα και τη Λαμία, οι οποίοι και αναζητούνται.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών