Σύγχρονος τομογράφος στο νοσοκομείο της Κω

Το Νοσοκομείο της Κω, το «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ», με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι η προμήθεια νέου Σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου βρίσκεται στα τελευταία στάδια για την ολοκλήρωσή της.

Πιο συγκεκριμένα μετά από αίτημα της διοίκησης του Νοσοκομείου το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε τον Νοέμβριο του 2017 την προμήθεια νέου Σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου 16 Τομών συνολικού προϋπολογισμού 304.435,48 € πλέον ΦΠΑ.

Η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας της προμήθειας ανατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο μαζί με την προμήθεια σε ακόμα 18 Νοσοκομεία.

Έτσι με την υπ’ αριθμ. 2ΑΗΔ/2018 Διακήρυξη του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου προκηρύχθηκαν με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών τη 18η Ιουνίου 2018. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 εγκρίθηκε το πρακτικό των τεχνικών προσφορών και απομένει η οικονομική αξιολόγηση των προσφορών.

Ο αξονικός τομογράφος που θα αντικατασταθεί, λειτουργεί από το έτος  2004 – οπότε και είχε εγκατασταθεί όντας ήδη μεταχειρισμένος -, είναι σύστημα παλαιότερης τεχνολογίας (διπλής τομής). Το πλέον σημαντικό είναι ότι η κατασκευάστρια εταιρεία δεν μπορεί πλέον να παρέχει πιστοποιημένη διαθεσιμότητα όλων των ανταλλακτικών, σε περίπτωση βλαβών.

‘Έπειτα από συνεχή και μεθοδική δουλειά, αφού καταφέραμε να υπάρχει συνεχής και αδιάλειπτη λειτουργία του υφιστάμενου Αξονικού, ο οποίος και διασυνδέθηκε με το Δίκτυο της ΔΕΗ, γίνεται πραγματικότητα ένας μεγάλος στόχος της Διοίκησης, αυτός της προμήθειας και της εγκατάστασης νέου σύγχρονου αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» δικαιώνοντας έτσι τις προσπάθειες διοίκησης και προσωπικού που δούλεψαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η προμήθεια έχει σκοπό, την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με νέο σύγχρονο εξοπλισμό που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα προμηθεύσει το Νοσοκομείο μας με τον ιατρικό εξοπλισμό και όλες τις σχετικές υπηρεσίες (εγκατάσταση, πλήρης και ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη, ανταλλακτικά, παρελκόμενο εξοπλισμό κ.λ.π), με αποπληρωμή του τιμήματος σε πέντε έτη (5) και με αυστηρές ρήτρες συνεχούς αδιάλειπτης λειτουργίας, για όλη τη συμβατική περίοδο.

Μετά την πάροδο της πενταετίας ο Αξονικός Τομογράφος περιέρχεται στην κυριότητα του Νοσοκομείου ενώ υπάρχει προσυμφωνημένο τίμημα για τη μετέπειτα τεχνική υποστήριξη που θα είναι πλήρης και δεν περιέχει «κρυφές» χρεώσεις μιας και περιλαμβάνονται και τα ακριβά αναλώσιμα όπως λυχνία, κ.α.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου και το σύνολο των εργαζομένων, δεν μπορούν παρά να εκφράσουν τη χαρά τους για την ομολογουμένως εξαιρετική αυτή εξέλιξη, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το σύνολο των κατοίκων του νησιού ότι εργάζονται συνεχώς για την αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στο Δημόσιο Νοσοκομείο της Κω.