Η Εθνική Τράπεζα πουλά το ξενοδοχείο “Grand Hotel”

Η Εθνική Τράπεζα πουλά  το ξενοδοχείο “Grand Hotel”

Η Εθνική Τράπεζα πουλά το ξενοδοχείο “Grand Hotel”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7207 ΦΟΡΕΣ

Το ξενοδοχείο “Grand Hotel” ετοιμάζεται να πουλήσει η Εθνική Τράπεζα μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας αξιοποίησης των ακινήτων που διαθέτει σε όλη τη χώρα έχει αποφασίσει να πουλήσει το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο προσδοκώντας ότι θα εισπράξει αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση είναι ειλημμένη και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ενδεχομένως και εντός των επόμενων εβδομάδων θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για την πώληση του ξενοδοχείου.
Το “Grand Hotel” που θεωρείται από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία του νησιού και από τα μεγαλύτερα της πόλης της Ρόδου ανήκει εδώ και δεκαετίες στην Εθνική Τράπεζα η οποία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 το έχει ενοικιάσει στην ξενοδοχειακό όμιλο του Κώστα Μήτση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σύμφωνα μίσθωσης με τον όμιλο Μήτση τελειώνει και για το λόγο αυτό οι αρμόδιοι της Εθνικής Τράπεζας προέκριναν ως καλύτερη λύση για τα συμφέροντα του πιστωτικού ιδρύματος, την πώληση του ξενοδοχείου.
Επί του θέματος μάλιστα φαίνεται να υπάρχει έντονο παρασκήνιο και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο νησί της Ρόδου ή και που βρίσκονται έξω από αυτό.

Λέγεται συγκεκριμένα ότι επιχειρηματίες του νησιού έχοντας προφανώς πληροφορίες για την πρόθεση της Εθνικής να πουλήσει το ξενοδοχείο, έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει στελέχη του ιδρύματος και έχουν καταθέσει το ενδιαφέρον τους για την αγορά του ξενοδοχείου.
Θεωρείται δεδομένο ότι τον πρώτο λόγο για την αγορά του ξενοδοχείου θα έχει ο όμιλος Μήτση με τον οποίο προφανώς υπάρχουν ήδη συζητήσεις για το τί θα γίνει. Το δεδομένο είναι ότι η Εθνική Τράπεζα έχει αποφασίσει να πουλήσει το ξενοδοχείο και εξίσου δεδομένο είναι ότι για την αγορά του υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από αρκετούς επιχειρηματίες πράγμα που σημαίνει ότι πιθανόν να υπάρξει και ανάλογη αύξηση του τιμήματος.

Tο “Grand Hotel” είναι ξενοδοχείο 5 αστέρων έχει κατασκευαστεί το 1964 και έχει δυναμικότητα 405 δωμάτια. Το 2014 είχε συζητηθεί ξανά η πώλησή του προς τον όμιλο Μήτση έναντι 38 εκατομμυρίων ευρώ αλλά η αγοραπωλησία δεν προχώρησε.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύμη ο Γ. Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης