Σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα στο πάρκο του Ροδινιού

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και πάντως πριν από τα τέλη του χρόνου αναμένεται να πιάσει δουλειά ο ανάδοχος για τις παρεμβάσεις στο Ροδίνι που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε ένα εξάμηνο, δηλαδή με την έναρξη της νέας σεζόν.

Συγκεκριμένα, ενημερώνοντας χθες για τις εξελίξεις σε διάφορα έργα ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, είπε καταρχήν ότι, μετά από πολλές διαδικασίες, έχουν καλέσει τον εργολάβο να φέρει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να υπογράψουν τη σύμβαση για τις παρεμβάσεις στο πάρκο του Ροδινιού που χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Αφού ξεκίνησε η πρώτη φάση, έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες την ερχόμενη Δευτέρα, να του καταθέσουν τη μελέτη που είναι ήδη έτοιμη για τη β’ φάση, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, η οποία είναι ενταγμένη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για τις υπόλοιπες εργασίες στο δρόμο.

Ο εργολάβος μέσα σε είκοσι μέρες πρέπει να φέρει τα δικαιολογητικά για να υπογραφεί η σύμβαση, κάτι που σημαίνει ότι θα καταθέσει και χρονοδιάγραμμα και πιστεύει ότι θα είναι άμεσα έτοιμοι να προχωρήσουν στη διαδικασία της έναρξης της εργολαβίας και μέσα στο εξάμηνο θεωρεί ότι μπορεί να έχει γίνει το έργο.

Γι’ αυτό θέλουν να προχωρήσουν τις διαδικασίες της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια, ούτως ώστε να γίνουν οι διαγωνισμοί ώστε με το που τελειώσει η α’ φάση για το έργο να είναι έτοιμη η εργολαβία για τη β’ φάση.

Επίσης, έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και εντός των ημερών θα γίνει η αξιολόγηση για τις παρεμβάσεις στο άλσος των Πεταλούδων. Και εκεί είναι ένας προϋπολογισμός 650 χιλιάδων ευρώ για δύο υποέργα, το ένα είναι παρεμβάσεις και το δεύτερο είναι μία επιστημονική μελέτη.

Θεωρεί, όμως, εξίσου σπουδαίο επίτευγμα ότι βρήκαν μία…σκονισμένη μελέτη για την ανάπλαση στις Πηγές το Φασούλι, οι Τεχνικές Υπηρεσίες τις επεξεργάζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κατάφεραν να πάρουν την προσωρινή ένταξη και πιστεύει ότι εντός των ημερών ο Περιφερειάρχης θα υπογράψει.

Επίσης, ο Δήμος πήρε την πολυπόθητη έγκριση για τη δημοπράτηση της αγροτικής οδοποιίας για τη δημοτική ενότητα Αταβύρου και Καμείρου, ύψους 680 χιλιάδων ευρώ. Ταυτόχρονα ετοιμάζουν για να καταθέσουν στο πρόγραμμα Φιλόδημος, δύο νέες προτάσεις αγροτικής οδοποιίας, η μία για τη δ.ε. Καμείρου (σ.σ. Σορωνή, Καλαβάρδα, Φάνες) και η άλλη για τη Νότια Ρόδο.

Τέλος, χθες, αναμενόταν να έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη, ο οποίος βρέθηκε στη Ρόδο, και στις 7 Νοεμβρίου θα υπογράψουν στην Αθήνα την π.σ. για να προχωρήσουν τα τρία μικρά αλλά σημαντικά έργα που είναι: Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Εθνικό στάδιο του Διαγόρα, το δεύτερο είναι η επισκευή και συντήρηση της οροφής στο κλειστό του Βενετοκλείου και η αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στο γήπεδο μπάσκετ του Αφάντου.