Γιάννης Παππάς: Δράσεις όπως το "Keep Aegean Blue" καλλιεργούν και προάγουν την περιβαλλοντική συνείδηση

Ο πρώην βουλευτής και μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Παππάς στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κω παρέστη στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Λυκείου Κω στο πλαίσιο της δράσης «Keep Aegean Blue»  που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε στην Ακτή Μιαούλη από την υπεύθυνη Κατερίνα Τοπούζογλου, η οποία είναι εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και οι μαθητές ενημερώθηκαν  μεταξύ άλλων για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και για προτεινόμενες λύσεις σε μεγάλα  περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ο Γιάννης Παππάς μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος δήλωσε: «Παρακολούθησα και εγώ, όπως και οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Λυκείου Κω, ένα εντυπωσιακό σεμινάριο στα πλαίσια του προγράμματος «Keep Aegean Blue».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που με το βιωματικό τρόπο που πραγματοποιείται είναι πολύ ελκυστικό για τα παιδιά. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια αρχικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που ανέλαβε και υλοποιεί την πρωτοβουλία αυτή  ενημερώνοντας τη νέα γενιά των νησιών μας για θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Το περιβάλλον αποτελεί και πρέπει να αποτελεί  προτεραιότητα για όλους μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι με τέτοιες δράσεις καλλιεργείται και προάγεται η περιβαλλοντική συνείδηση και μάλιστα στους αυριανούς πολίτες του τόπου μας, στα νιάτα των νησιών μας.

Τα παιδιά μας πρέπει να είναι ενημερωμένα για το περιβάλλον και την προστασία του και θεωρώ ότι συμμετέχοντας σε προγράμματα όπως το “Keep Aegean Blue” λαμβάνουν υπεύθυνη και επιστημονική ενημέρωση και παράλληλα ευαισθητοποιούνται για τη λύση τους και γίνονται ενεργοί πολίτες που αυτό είναι το  μεγάλο ζητούμενο».