«Με αφορμή το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

«Με αφορμή  το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

«Με αφορμή το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 137 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Για παράδειγμα. Τί αξίζει περισσότερο το σήμα της ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ή οι εγκαταστάσεις και τα εργοστάσιά της; Απάντηση χωρίς καμμία επιφύλαξη το ΣΗΜΑ βέβαια.

Το πόσο βεβιασμένη υπήρξε η συμφωνία για το Μακεδονικό και η εμπλοκή μας άνευ λόγου και αιτίας στο κράτος κατασκεύασμα των Σκοπίων, φαίνεται αμέσως από λεπτομέρειες, όπως αυτή που έχει σχέση με την χρήση της πολύ σημαντικής λέξης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ όπου και όταν αποτελεί σήμα κατατεθέν μιας εμπορικής επωνυμίας και μάλιστα επιτυχημένης, είναι κατοχυρωμένη στο υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας και σε όλο το εμπορικό φάσμα διεθνώς.

Πολλές φορές, στις περισσότερες περιπτώσεις, ή εμπορική επωνυμία, το σήμα κατατεθέν ενός εμπορικού σήματος, προϊόντος, έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία, θεωρείτε και χαρακτηρίζεται ΑΫΛΗ ΑΞΙΑ, όμως το κόστος της, είναι πολύ μεγαλύτερο από τις ίδιες τις όποιες εγκαταστάσεις, εργοστάσιο, βιομηχανίες της επιχείρησης, και η όποια αλλαγή ή τροποποίηση μπορεί να είναι καταστροφική, αφού το συγκεκριμένο προϊόν είναι καταξιωμένο εδώ και χρόνια με απόλυτη επιτυχία, στην επιλογή, στην συνείδηση του καταναλωτικού κοινού της αγοράς.

Δεν είναι σωστό, δεν μπορεί ποτέ και καμία επιτροπή να προβεί σε πράξεις αλλαγής, προσθήκης ή αφαίρεσης ενός ονόματος ή ενός σήματος που είναι το παρόν και το μέλλον μιας επιχείρησης-βιοτεχνίας-βιομηχανίας και φέρνω για παράδειγμα τον «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ»- (Χαΐτογλου-Θεσ/νίκης), που για παράδειγμα υπάρχει πάντα ο φόβος να αμφισβητηθώ από τους νέους «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» αφού τους παραδώσαμε την ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ και την ΓΛΩΣΣΑ και με αυτό πλέον το «δικαίωμα-πλεονέκτημα» να μας δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα όχι μόνον στα εθνικά μας θέματα με παράλογες διεκδικήσεις και απαιτήσεις (π.χ. της αποκλειστική χρήσης της λέξης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που τους παρέδωσε βέβαια το ανεύθυνο πολιτικό συγκρότημα) όχι όμως σίγουρα και ο Ελληνικός λαός, το αρνείται.

Έχετε υποπέσει σε ένα τεράστιο πολιτικό, διπλωματικό, εθνικό ΛΑΘΟΣ, γιατί η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εκτός από την μοναδική ιστορική και πολιτιστική της ιστορίας και αξία, εκτός από την σημαντική παραγωγική, εμπορική, βιομηχανική και γεωργική της δραστηριότητα που στηρίζει την εθνική μας οικονομία, είναι και μοναδικό μεγάλο ανίκητο τείχος προστασίας μας από τις επιβουλές των «φίλων» γειτόνων μας και που στάθηκε με επιτυχία φύλακας άγγελος στις μισαλλόδοξες επιδιώξεις καιροσκόπων.

Μπορείτε ακόμη να το σκέφθεστε, έχετε καιρό ευτυχώς, αφού ήδη έχετε τα πρώτα δείγματα των δυσάρεστων επιπτώσεων μιας τέτοιας αδιανόητης πράξης; που για μένα είναι άκυρη συμφωνία αφού έγινε ΕΡΗΜΗΝ του ελληνικού λαού.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου