Συζητήσεις της Fraport για χειμερινά δρομολόγια στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Θετική είναι μέχρι στιγμής για τη Fraport Greece η αποτίμηση των συζητήσεων που γίνονται με τις αεροπορικές εταιρείες, για να πραγματοποιούν πτήσεις και μέσα στο χειμώνα στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που διαχειρίζεται.

Το κίνητρο της έκπτωσης στα αεροναυτιλιακά τέλη σε ποσοστό 50% φαίνεται ότι έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σε αρκετές εταιρείες, οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να υλοποιήσουν αυτό το εγχείρημα.
Βέβαια είναι ακόμα νωρίς για αποφάσεις, καθώς η εφαρμογή του μέτρου που ανακοινώθηκε στα μέσα Ιουνίου, θα χρειαστεί καιρό για να γίνει, αν και κάποιοι εκτιμούν ότι θα μπορέσει να εφαρμοστεί τη χειμερινή περίοδο από το 2019 και έπειτα από λεπτομερή εξέταση των δεδομένων από τις εταιρείες.

Σημειώνεται ότι η κίνηση αυτή στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για την κοινοπραξία όσο και για τις τοπικές κοινωνίες και μιλάμε βέβαια για τις τουριστικές περιοχές που έχουν αεροδρόμιο και τουριστική βιομηχανία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή», η έκπτωση στα τέλη θα αφορά τις εταιρείες εκείνες που είτε έχουν το καλοκαίρι απευθείας δρομολόγια προς Ρόδο και επιθυμούν να τα διατηρήσουν και το χειμώνα, είτε θέλουν να δημιουργήσουν καινούριες απευθείας γραμμές κατά τους χειμερινούς μήνες. Για υπάρχουσες πτήσεις το χειμώνα δεν θα υπάρχει μείωση τελών.
Και επειδή στην περίπτωση της Ρόδου δεν έχουμε πτήσεις το χειμώνα όποια εταιρεία αποφασίσει να φέρει τουρίστες τους μήνες αυτούς δημιουργώντας μοναδικές πτήσεις, τότε θα επιδοτηθεί.

Συγκεκριμένα το εν λόγω κίνητρο ανάπτυξης νέων δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες, συνεπάγεται με εκπτώσεις στα αεροναυτιλιακά τέλη της τάξεως του 50% διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης σε 14 ελληνικούς προορισμούς, ενδυναμώνοντας την ίδια ώρα τις συνεργασίες της με τις αεροπορικές εταιρείες.
Οι υπεύθυνοι της Fraport Greece εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι το συγκεκριμένο κίνητρο θα βοηθήσει στην αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά τους χειμερινούς μήνες και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που αποτελεί το μεγαλύτερο ζητούμενο και πρόκληση τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τους ίδιους.

Όπως υπογραμμίζουν καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθεί και να τονωθεί περαιτέρω η ανοδική τάση που καταγράφεται στα 14 ελληνικά αεροδρόμια καθώς πιστεύουν στη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο προσδοκούν να θωρακίσουν απέναντι στις όποιες διακυμάνσεις παρουσιάζονται στις ανταγωνιστικές αγορές και να καταστήσουν ελκυστικό 365 μέρες το χρόνο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ήδη φέτος το καλοκαίρι είχαμε νέες αεροπορικές συνδέσεις στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η κοινοπραξία
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport Greece, η έναρξη έγινε το Μάρτιο από την Qatar Airways με τη νέα σύνδεση Ντόχα – Θεσσαλονίκη, την οποία ακολούθησαν πολλά άλλα νέα δρομολόγια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα 14 αεροδρόμια. Οι αεροπορικές εταιρείες Jet2.com, British Airways και Germania εγκαινίασαν νέα δρομολόγια τον Μάιο ξεκινώντας δυναμικά την καλοκαιρινή σεζόν.
Στις 5 Μαΐου, η Fraport Greece υποδέχτηκε τρία νέα δρομολόγια της Jet2.com, τα οποία συνέδεσαν:
• Θεσσαλονίκη – Λονδίνο (Στάνστεντ)
• Κεφαλονιά – Λονδίνο (Στάνστεντ)
• Ζάκυνθο – Μπέρμιγχαμ


Επίσης, η Jet2.com εισήγαγε φέτος το καλοκαίρι και τους παρακάτω νέους προορισμούς:
• Θεσσαλονίκη - Μπέρμιγχαμ, Γλασκόβη, Νιουκάσλ
• Ρόδος - Μπέλφαστ
• Κως - Εδιμβούργο και Μπέρμιγχαμ
• Κεφαλονιά - Γλασκόβη

Στις 15 Μαΐου, προσγειώθηκε η πρώτη πτήση της British Airways από το Λονδίνο (Χίθροου) στην Κεφαλονιά.
Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, υποδέχτηκε την πρώτη πτήση της Germania από τη Ζυρίχη στις 22 Μαΐου με την εταιρεία να επενδύει, όχι μόνο στο παραπάνω δρομολόγιο αλλά και σε άλλα νέα δρομολόγια από τη Γερμανία και την Ελβετία. Πιο συγκεκριμένα, το φετινό καλοκαίρι συνδέθηκαν:
• Κέρκυρα - Βερολίνο και Νυρεμβέργη
• Κως - Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Νυρεμβέργη και Ζυρίχη
• Ρόδος - Βερολίνο, Ντίσελντορφ και Ζυρίχη
• Σάμος - Αμβούργο, Βερολίνο & Ζυρίχη
• Θεσσαλονίκη - Δρέσδη, Έρφουρτ, Μούνστερ και Νυρεμβέργη
• Ζάκυνθος - Ντίσελντορφ και Ζυρίχη
• Μυτιλήνη - Ντίσελντορφ.


Η Μύκονος αποχαιρέτησε τον Μάιο υποδεχόμενη την πρώτη πτήση της Qatar Airways που συνέδεσε για πρώτη φορά την Ντόχα με το κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου επιστεγάζοντας τη στενή και δυναμική συνεργασία που έχουν αναπτύξει η Fraport Greece και η Qatar Airways.
Όπως επισημαίνει η εταιρεία, συνολικά τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, αποτελούν πόλο έλξης για ακόμα περισσότερες αεροπορικές εταιρείες εντός και εκτός Ευρώπης, οι οποίες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης μέσα από την προσθήκη νέων προορισμών και επιπλέον συχνοτήτων.