Επιτυχημένο το workshop του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ρόδου

Επιτυχημένο το workshop του  Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ρόδου

Επιτυχημένο το workshop του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 327 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε από την κα. Άννα Ζωάννου, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου workshop με τα μέλη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ρόδου με θέμα: «Κοινωνικός Διάλογος για ευπαθείς ομάδες: Προκλήσεις – Τάσεις – Προοπτικές».

Αρχικά παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης «Γέφυρες Αλληλεγγύης στη Ρόδο» του προγράμματος Στέγαση και Εργασία για Άστεγους του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που ως στόχο έχει την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση ευπαθών κοινωνικά ατόμων.

Στη συνέχεια ξεκίνησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με τους συλλόγους και τους φορείς που συμμετείχαν. Όπως τόνισε και η κα. Άννα Ζωάννου είναι αναγκαία η διαλογική συζήτηση για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των υποστηρικτικών δράσεων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας προς τις ευπαθείς ομάδες.

Οι φορείς κατέθεσαν με τη σειρά τους προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας και συμφώνησαν στην αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων και την ενίσχυση των συνεργασιών με την ανάληψη από κοινού περισσότερων πρωτοβουλιών.

Μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργια τα μέλη του Δικτύου θα επιτύχουν έμπρακτη στήριξη προς τους συνανθρώπους και τα νοικοκυριά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει δυναμική μορφή αφού μπορεί συνεχώς να εμπλουτίζεται τόσο με φορείς όσο και με μεμονωμένους εθελοντές, οι οποίοι όντας ευαισθητοποιημένοι προσφέρουν. Στόχος του Δικτύου είναι η συνένωση των δυνάμεων για κοινές δράσεις αλληλεγγύης και η διάχυση της ενημέρωσης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, για πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Διαβάστε ακόμη

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου