Καθάρισαν την παραλία των Στεγνών Αρχαγγέλου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή συνεχίστηκε και χτες η δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος “All For Blue”, ο οποίος ιδρύθηκε στην Ελλάδα από την εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής, Κατερίνα Τοπούζογλου.

Η πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας, “Keep Aegean Blue”, έχει στόχο την προστασία του απέραντου γαλάζιου που περιβάλλει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με δεδομένο τον καταλυτικό ρόλο που αυτό συνεπάγεται για την βιώσιμη ανάπτυξη της μεγαλύτερης τουριστικής Περιφέρειας της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής μέρας ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πόρων, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Γιάννης Φλεβάρης και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Εθελοντισμού και Πρόεδρος του ΚΕΚ Γεννηματάς, Χαρούλα Γιασιράνη βρέθηκαν στον Αρχάγγελο όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτικό σεμινάριο στα παιδιά του Λυκείου.

Στη συνέχεια οι μαθητές, η ομάδα της Κατερίνας Τοπούζογλου και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας πήγαν στην παραλία των Στεγνών όπου έγινε και ο καθαρισμός του βυθού.

Ο Γιάννης Φλεβάρης βούτηξε μαζί με την Κατερίνα Τοπούζογλου, φορώντας την ειδική στολή της δράσης και ανέσυραν από το βυθό, πολλά απορρίμματα, πλαστικούς σωλήνες και σκουπίδια.
Όλοι μαζί έδωσαν την υπόσχεση όπου βρίσκουν σκουπίδι είτε στο βυθό είτε στη στεριά να το τοποθετούν στους ειδικούς κάδους.