Ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων έπεσε θύμα απάτης: Επιτήδειος του απέσπασε 12.000 ευρώ!

Ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων έπεσε θύμα απάτης: Επιτήδειος του απέσπασε 12.000 ευρώ!

Ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων έπεσε θύμα απάτης: Επιτήδειος του απέσπασε 12.000 ευρώ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1211 ΦΟΡΕΣ

Θύμα απάτης έπεσε δυστυχώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ένας 58χρονος συμπολίτης μας, ο οποίος φαίνεται ότι η ευκολοπιστία και η αφέλεια του τον οδήγησε σε ένα ολέθριο σφάλμα.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες του αστυνομικού ρεπορτάζ ο 58χρονος διαμερισματούχος κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με κάποιον επιτήδειο που παρίστανε το υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος γνωστής ελληνικής τράπεζας πείστηκε από τον υποτιθέμενο τραπεζικό να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό που ο απατεώνας του υπέδειξε το ποσό των 12 χιλιάδων ευρώ.

Ο συμπολίτης μας πραγματοποίησε την κατάθεση και όταν ολοκληρώθηκε η διατραπεζική συναλλαγή περίμενε όπως του είχε υποσχεθεί ο δήθεν τραπεζικός να εισπράξει μέσα σε λίγες μέρες ένα μεγαλύτερο ποσό ως αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία διαθέτει στην κατοχή του από τον καταστροφικό σεισμό της 21ης Ιουλίου του 2017.

Αφού ολοκλήρωσε την διαδικασία κατάθεσης των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό του επιτήδειου και περίμενε μερικές μέρες, κάλεσε αμέσως στο τηλέφωνο του ανθρώπου που θα τον βοηθούσε υποτίθεται να εισπράξει σε σύντομο χρονικό διάστημα την αποζημίωση, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία της υπόθεσης.

Τότε διαπίστωσε πως κάτι δεν πάει καλά αφού κανένας δεν απαντούσε στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που έκανε. Εκείνη την στιγμή έπαθε σοκ αφού κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και πως προέβη σε ένα ολέθριο λάθος δίνοντας σε έναν άγνωστο άνθρωπο το ποσό των 12.000 ευρώ το οποίο βέβαια δεν πρόκειται να πάρει ποτέ πίσω από την στιγμή που έπεσε στην παγίδα οργανωμένης τηλεφωνικής απάτης που εξαπατά σεισμόπληκτους.

Ο 58χρονος στη συνέχεια απευθύνθηκε στην αστυνομία η οποία ως όφειλε κατέγραψε το περιστατικό και διερευνά την απάτη που και να αποκαλυφθεί δύσκολα θα οδηγηθεί η υπόθεση στην δικαιοσύνη αφού συνήθως όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες απάτες φροντίζουν να καλύπτουν τα νώτα τους και σπάνια αφήνουν ενοχοποιητικά στοιχεία πίσω τους.

Τέλος αξίζει να επισημανθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα η Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής μας εφιστά την προσοχή σε όλους τους κατοίκους του νησιού μας, να μην εμπιστεύονται αγνώστους που τους προσεγγίζουν ακόμη και σήμερα αρκετό καιρό μετά τον σεισμό με πρόσχημα δήθεν την χορήγηση οικονομικής αποζημίωσης για ζημιές που υπέστησαν από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου του 2017.

Πηγή: vimatisko.gr

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου