Η επίσημη πρώτη για το... κρασοτύρι!

Η έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL που ολοκληρώθηκε στο Παρίσι, ήταν η επίσημη πρώτη για το κρασοτύρι της Κω το οποίο πριν λίγο καιρό πιστοποιήθηκε και αποτελεί πλέον Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης.

Το τυρί που ωριμάζει μέσα σε μούστο, παρουσιάστηκε στους επισκέπτες επισήμως για πρώτη φορά ως πιστοποιημένο προϊόν της Κω και πήρε επάξια τη θέση του ανάμεσα στα άλλα του είδους.

Φέτος στη διοργάνωση παγκόσμιου επιπέδου πήραν μέρος 6 παραγωγοί από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, την οποία εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης.            

Β.Μ.