Ξεκινούν την Παρασκευή οι εκδηλώσεις στη Ρόδο για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν και στη Ρόδο οι εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940», που θα κορυφωθούν την Κυριακή με τη μεγάλη παρέλασε στο κέντρο της πόλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:
1. Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2018 όλων των καταστημάτων, δημοσίων, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, καθώς και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.

2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2018.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
Ώρα 11.00:
Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία με ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κτλ.

Ώρα 12.00: Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους-οδηγούς της πόλεως Ρόδου στο Βωμό της Πατρίδας, στον ανδριάντα του Ήρωα Αλεξάνρου Διάκου, στο μνημείο του Παπά και του Δασκάλου, στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου (στο Βωμό της Πατρίδας).

Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων και ιδρυμάτων υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης ορίζονται: Βιτζηλαίος Μιχάλης Κ.Φ.Α. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου για το “Μνημείο του Παπά και του Δασκάλου”, Φραγκεσκάκης Νικόλαος Κ.Φ.Α. του 4ου ΓΕΛ Ρόδου για “τον Ανδριάντα του Ήρωα Αλεξάνδρου Διάκου”, Πιλάτης Βασίλειος Κ.Φ.Α. του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για “την Προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου”, Στυλιανίδης Αθανάσιος Κ.Φ.Α. του 1ου Γυμνασίου Ρόδου για “την Προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου”.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
Ώρα 8.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 95 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

Ώρα 10.00: 
• Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου 
• Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη Δοξολογία ώρα 09.55 π.μ.
• Τιμές κατά τη Δοξολογία θα αποδώσει η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ. 
• Εκφώνηση πανηγυρικού από τον κ. Τσιρέβελο Νικόλαο, καθηγητή Θεολογίας στο 1ο Λύκειο Ρόδου.
• Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.

Ώρα 11.00: ΠΑΡΕΛΑΣΗ, επικεφαλής η Φιλαρμονική του Δήμου Ροδίων:
Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των Σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων κ.λπ. θα έχει ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνης, ΚΦΑ, Υπεύθυνος ομάδας Φυσικής Αγωγής.
Βοηθοί ορίζονται οι: κ. Μαντικός Νικόλαος, ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Σταυριά Αναστασία, ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής.
Για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης θα τηρούνται οι οδηγίες των παραπάνω υπευθύνων.

Ώρα 12.00: Πέρας των εκδηλώσεων
Ώρα 17.00: Επίσημη υποστολή σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤΕ.

Τελετάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου ορίζεται η κ. Κούκου Βασιλική,