Εγκαίνια ιερού Ναού  Αγίου Συμεών του Θεοδόχου

Με θρησκευτική κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέσθηκαν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου τα Εγκαίνια του ιερού Ναού Αγίου Συμεών του Θεοδόχου της Ενορίας Λάρδου, ο οποίος ανηγέρθη πλησίον των ερειπίων παλαιοτέρου Ναού με δαπάνες της οικογενείας του κ. Παναγιώτου Κρητικού.

 

Της Ακολουθίας των Εγκαινίων προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος και συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιος και ο Θεοφιλέστατος Μητροπολίτης Ολύμπου κ. Κύριλλος. Στο φυτό της αγίας Τραπέζης κατετέθησαν αποτμήματα τιμίων Λειψάνων των Αγίων: Ιερομαρτύρων Χαραλάμπους και Κυρίλλου του Λουκάρεως, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και των Οσιομαρτύρων Πατέρων της Λαύρας του Οσίου Θεοδοσίου.


Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχαρίστησε τους ευσεβείς κτήτορες και εξέφρασε προς αυτούς την εκκλησιαστική ευαρέσκεια για την προσφορά τους στο χωριό τους και την τοπική Εκκλησία, εξήρε δε ιδιαίτερα την πρωτοβουλία του αγίου Γάνου να κινήσει προ ετών την διαδικασία επανοικοδομήσεως του ιερού Ναού και να εμπνεύσει τους ευσεβείς κτήτορες.  


(Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Ρόδου)