Συνεχίζουν ανενόχλητα να τριγυρνούν στη Ρόδο τα αιγοπρόβατα

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα αιγοπρόβατα που δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος ή δυστυχήματος, αλλά και την καταστροφή του περιβάλλοντος σε όλη τη Ρόδο, επισημαίνει με σχετική επιστολή του στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” αναγνώστης μας, από την περιοχή της Παστίδας.

Στην επιστολή του αναφέρει συγκεκριμένα:
«Κύριοι αρμόδιοι,  τα ανεξέλεγκτα κατσίκια (άγρια ή ήμερα δεν γνωρίζω) δημιουργούν όπως γνωρίζετε ένα καθημερινό τεράστιο κίνδυνο για την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος ή δυστυχήματος σε όλο το νησί, αλλά και στην περιοχή Κήποι Παστίδας όπου διαμένω μέχρι και το Τσαΐρι.

Τα ζώα αυτά, ανεξέλεγκτα διασχίζουν τον δρόμο από τη μια στην άλλη πλευρά, όλες τις ώρες της ημέρας (καμιά φορά και τη νύχτα) γεγονός που δημιουργεί έτσι τεράστιο πρόβλημα.

Επίσης οι κάτοικοι στην περιοχή μας, έχουν εξαγριωθεί, αφού τα αιγοπρόβατα αυτά, έχουν προκαλέσει ζημιές χιλιάδων ευρώ στους κήπους τους αλλά και στην πανίδα της περιοχής, ρημάζοντας ό,τι με κόπο και έξοδα έχουμε φτιάξει και ό,τι η φύση δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή.

Το έχουμε αναφέρει σε όλες τις αρμόδιες αρχές. Και προφορικά και γραπτά. Εκτός από υποσχέσεις που λάβαμε, μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει το παραμικρό. Οι ζημιές συνεχίζονται παντού. Στα σπίτια μας, στα χωράφια, στα οπωροφόρα δέντρα. Οι κίνδυνοι στους δρόμους παραμένουν. Εμείς που ξέρουμε την περιοχή, τρέμουμε κάθε φορά που επιστρέφουμε ή φεύγουμε από τα σπίτια μας, σε κάθε στροφή σε κάθε σημείο.

Το δημόσιο ερώτημά μας είναι ένα και μοναδικό:
Τι περιμένουν οι αρμόδιες αρχές, όποιες κι αν είναι αυτές, (δήμος, περιφέρεια, δασαρχείο, εισαγγελία, αστυνομία κ.λπ.) που βλέπουν, ακούνε, διαβάζουν και διαπιστώνουν καθημερινά ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο;

Να γίνει πρώτα το κακό και μετά να πάρουν μέτρα; Κατόπιν εορτής δηλαδή ή κατόπιν τραγωδίας;

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Με εκτίμηση
Ένας αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής Κήποι Παστίδας».