Καλλιτεχνικό υπερθέαμα την Κυριακή στην Τάφρο

Καλλιτεχνικό υπερθέαμα την Κυριακή στην Τάφρο

Καλλιτεχνικό υπερθέαμα την Κυριακή στην Τάφρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 590 ΦΟΡΕΣ

Περιλαμβάνει διαγωνισμούς θεάτρου, χορού, τραγουδιού και παραδοσιακών οργάνων

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Πόλη της Ρόδου θα υποδεχτεί μια σημαντική καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δράση που με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ρόδου διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2016 στο νησί μας, κατά τη διάρκεια των εργασιών της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, ως πιλότος για την ένταξη της στο τελικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Μια διοργάνωση που ενώ τα προηγούμενα χρόνια γινόταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης (Ισπανία – Ιταλία), με επιμονή κι αγάπη από τους διοργανωτές και με αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, αγκαλιάστηκε και έγινε πλέον θεσμός στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ρόδο.

Φέτος με τη συμβολή της περιφέρειας Nοτίου Αιγαίου και άλλων φορέων του νησιού, πραγματοποιείται πιο εμπλουτισμένη με πολύ περισσότερες συμμετοχές παιδιών από τη Ρωσία αλλά και από τη Ρόδο, αναμένοντας ακόμα μεγαλύτερη τη συμμετοχή του κοινού που το τίμησε τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Πρόκειται για το Διεθνές Καλλιτεχνικό υπερθέαμα Treasure of Hellas που ιδρύθηκε από την Ακαδημία Τεχνών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών της Μόσχας και περιλαμβάνει διαγωνισμούς (θεάτρου, χορού κλασικού –παραδοσιακού, τραγουδιού- όπερας-τζαζ, και παραδοσιακών οργάνων), εργαστήρια και εκδηλώσεις.

Στο διαγωνιστικό τμήμα και στις εκδηλώσεις συμμετέχουν τοπικές σχολές χορού αλλά και μικροί καλλιτέχνες τραγουδιού και μουσικών οργάνων με τη συμμετοχή και του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου κά.

Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν γνωστοί επαγγελματίες καλλιτέχνες της Ρωσίας αλλά και της Ρόδου.
Οι δράσεις ξεκίνησαν στις 25 Οκτωβρίου με τα διαγωνιστικά μέρη στα κινηματοθέατρα “Ρόδον” και “Δημοτικό” και θα κλείσουν με το μεγάλο γκαλά που θα γίνει την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου στις 8.30 το βράδυ.

Για την εκδήλωση αυτή αλλά και για το καλλιτεχνικό υπερθέαμα μίλησαν χτες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο εντεταλμένος πολιτισμού Δωδεκανήσου περιφερειακός σύμβουλος Κάλλιστος Διακογεωργίου και η καλλιτεχνική διευθύντρια του υπερθεάματος Victoria Rille, που κάλεσαν το κοινό να παρακολουθήσει την κεντρική εκδήλωση της Κυριακής.


Ειδικότερα ο κ. Διακογεωργίου τόνισε ότι το υπερθέαμα θα είναι για τη Ρόδο ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός μουσικό και χορευτικό που θα είναι κάτι το διαφορετικό και ξεχωριστό και πρόσθεσε ότι η περιφέρεια και το τμήμα πολιτισμού στήριζε και στηρίζει όλες τις σχολές χορού της Ρόδου που θα συμμετάσχουν.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι με τέτοια γεγονότα επιτυγχάνεται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου τονίζοντας ότι για το γεγονός αυτό έχουν έρθει στη Ρόδο γύρω στα 400 άτομα από τη Ρωσία.
Από την πλευρά της Διευθύντρια του Treasure of Hellas, Victoria Rille δήλωσε ότι η εκδήλωση που διοργανώνεται στη Ρόδο τα τελευταία χρόνια είναι κατά τη γνώμη της η καλύτερη στον κόσμο.

Ευχαρίστησε τη Ρόδο, τον Κάλλιστο Διακογεωργίου και κάθε άλλο φορέα για τη βοήθεια στη διοργάνωση και δήλωσε τα εξής: «Είναι μεγάλη ευκαιρία για τα άτομα που παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις να χορέψουν και να τραγουδήσουν στο νησί σας. Μάλιστα θα λάβουν μέρος και 200 άτομα από τη Ρόδο, από σχολές χορού καθώς και το μουσικό σχολείο. Για τα παιδιά είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουν φιλίες μέσα από καλλιτεχνικά δρώμενα. Μάλιστα από τα προηγούμενα δύο χρόνια ακόμα κρατούν οι φιλίες που δημιουργήθηκαν και είναι καλό και για τις δύο χώρες να γίνεται αυτό.

Φέτος καλέσαμε και μεγάλους καλλιτέχνες από τη Ρωσία από το Μπολσόι να είναι κοντά μας. Θα είναι ειδικοί στο είδος τους και μετά θα δώσουν μαθήματα στα παιδιά από τη Ρόδο. Έχουμε ετοιμάσει ένα πολύ μεγάλο γκαλά-συναυλία που θα γίνει την Κυριακή στο θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” στις 8.30 το βράδυ με τη συμμετοχή Ρώσων και Ελλήνων, με ελεύθερη είσοδο».

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας