Τσιγγάνα με δράση και στη Ρόδο  συνελήφθη για κλοπές στην Αθήνα

Επ’ αυτοφώρω την ώρα που πήγαιναν να κλέψουν σε σπίτι, συνελήφθησαν στην Γλυφάδα στην Αθήνα, τέσσερις Ρομά ηλικίας 17, 26, 27 και 34 ετών, η μία εκ των οποίων είναι «γνώριμη» και στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας, αφού σε βάρος της εκκρεμεί ποινική δικογραφία για παρόμοια αδικήματα!

Η σύλληψη των τεσσάρων γυναικών έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), και χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τους, καθώς φέρονται ως μέλη εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές (αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή) με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις:
1) ΝΤΑΝΟΥ Ζωή του Νικολάου και της Παυλίνας, γεννηθείσα στις 27-3-1984 στην Αθήνα
2) ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ Ειρήνη-Χρυσοβαλάντη του Παναγιώτη και της Θεοδώρας, γεννηθείσα στις 20-9-1992 στην Αθήνα
3) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ειρήνη του Παναγιώτη και της Βασιλικής, γεννηθείσα στις 8-11-2000 στην Αμαλιάδα
4) ΝΤΑΝΟΥ Χρυσοβαλάντως του Γεωργίου και της Φανής, γεννηθείσα στις 22-7-1991 στη Νίκαια
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Έκλεβαν χωρίς να γίνονται αντιληπτές
Η μία εκ των τεσσάρων Ρομά που συνελήφθησαν στην Αθήνα πρόκειται να απασχολήσει το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον προσεχή Δεκέμβριο καθώς μαζί με άλλους τρεις ομόφυλους της (έναν άνδρα και δύο γυναίκες) κατηγορείται για κλοπές κυρίως χρυσαφικών, χωρίς μάλιστα να γίνονται αντιληπτοί, από σπίτια του νησιού μας!

Μάλιστα από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες διωκτικές αρχές, οι τέσσερις ΡΟΜΑ, έρχονταν στη Ρόδο αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, να διαπράξουν δηλαδή τις κλοπές.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε το καλοκαίρι του 2011 με τη σημαντική συνδρομή ενός 58χρονου ο οποίος κατάφερε να ακινητοποιήσει 51χρονη Ρομά την οποία και εν συνεχεία παρέδωσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και έτσι η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης!