Ο Γιάννης Παππάς στην Αστυπάλαια για την 28η Οκτωβρίου

Την  Αστυπάλαια επισκέφτηκε εκπροσωπώντας το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο πρώην  βουλευτής και μέλος της πολιτικής γραμματείας του κόμματος κ. Γιάννης Παππάς. Ο Γιάννης Παππάς παρέμεινε στο  νησί επί τριήμερο και  στο διάστημα αυτό συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού κ. Πανορμίτη Κονταράτο και είχαν μια γόνιμη συνάντηση στην οποία του παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ακριτικός δήμος και αφορούν κυρίως την υποστελέχωση και το συγκοινωνιακό που τώρα το χειμώνα γίνεται εντονότερο και απασχολεί όλους τους κατοίκους.


 
Επισκέφτηκε ο Γιάννης Παππάς  κατά τη διάρκεια της παρουσίας στην Αστυπάλαια το Περιφερειακό Κέντρο Υγείας του νησιού, το Λιμεναρχείο, την Αστυνομία,  Πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί  από τους αρμοδίους για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουν προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.  


Προχθές κατέθεσε στεφάνι και παρακολούθησε την παρέλαση στο νησί και αμέσως μετά τη λήξη της δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που εκπροσώπησαν τα σχολεία τους και σε όλους και όλες που συμμετείχαν στην  παρέλαση με σωματεία και συλλόγους για την άψογη εμφάνισή τους. Με ξεχωριστή χαρά βρίσκομαι σήμερα, 28η Οκτωβρίου, στην υπέροχη Αστυπάλαια κοντά στους ακρίτες μας.


 Ο Ελληνισμός, πριν 78 έτη,  έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα:  είπε “ΟΧΙ” στον φασισμό και στον ολοκληρωτισμό και αγωνίστηκε με αυταπάρνηση και σθένος για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Απέδειξε ο λαός  μας πως όταν είναι ενωμένος μπορεί να καταφέρει το ακατόρθωτο και να ανατρέψει τα δεδομένα, Δυστυχώς οι σημερινοί κυβερνώντες καλλιεργούν ένα πνεύμα διχασμού και διχόνοιας χωρίς να αναλογίζονται τις κρίσιμες στιγμές  της πατρίδας μας. Πρέπει να βαδίσουμε ενωμένοι και με ομοψυχία και με τον τρόπο αυτό θα γυρίσουμε σελίδα στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι και θα είναι μια αιώνια παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες».

Ο Γιάννης Παππάς  καταθέτει στεφάνι  προς τιμήν των πεσόντων.
Ο Γιάννης Παππάς καταθέτει στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων.