Τιμήθηκαν οι εθελοντές της Ογκολογικής κλινικής

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ρόδου, στην διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν οι εθελοντές που συνέβαλαν στην λειτουργία της Ογκολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Ρόδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον σύλλογο στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου “Μαζί με δύναμη για την ζωή” και την διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Ρόδου.

Στην διάρκειά της τονίστηκε απ’ όλες τις πλευρές, η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου, και οι προσπάθειες που έγιναν για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα.

Άποψη από την Ογκολογική κλινική
Άποψη από την Ογκολογική κλινική

Ήδη η ογκολογική κλινική λειτουργεί σε χώρο του νοσοκομείου (που έχει μετατραπεί σε αποθήκη) και προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες και παροχές σε συμπατριώτες μας που έχουν περισσότερο από τον καθένα αυτή την βοήθεια.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν στην ομιλία της η πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαρία Κρητικού, που θεωρείται (και είναι) η ψυχή της προσπάθειας αυτής, γι’ αυτό άλλωστε και καταχειροκροτήθηκε απ’ όλους, που εξήραν την προσπάθειά της.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, η διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Κατερίνα Χατζηστρατή, ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, ο αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Σ. Διακοσταματίου, ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου κ. Νικήτας Μόσχος, ο ογκολόγος του νοκομείου κ. Ματθαίου, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου στήριξης Καρκινοπαθών κ.  Παύλος Μπακίρης, ο πρόεδρος του ΑΧΕΠΑΝΣ Ρόδου κ. Αντ. Γιαννικουρής κ.α.

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Σωτρίλλης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Χ. Γιασιράνη και Δ. Τσοπανάκης, ο πρόεδρος της δημτοικής κοινότητας Ρόδου κ. Μιλτιάδης Παγκάς, η σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας κ. Φ. Καράμπελα,  η πολιτευτής των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” και αρκετός κόσμος.  

Η εκδήλωση  έγινε από τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών, σε συνεργασία με την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος και στην διάρκειά της ο Σύλλογος βράβευσε τους εθελοντές που βοήθησαν στην ίδρυση της Ογκολογικής Κλινικής, η οποία ξεκίνησε την λειτουργία της τον περασμένο Ιούνιο, δεχόμενη ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς.

Ο Περιφερειάρχης,   που από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει με κάθε μέσο τις προσπάθειές του Συλλόγου για την δημιουργία και λειτουργία μιας ολοκληρωμένης  Ογκολογικής Κλινικής εκφράζοντας την χαρά του για την λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος, δήλωσε:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην εκδήλωση παρουσίασης της Ογκολογικής Κλινικής του ΓΝΡ, που είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης συνεργασίας πολιτικών, διοικητικών και κοινωνικών δυνάμεων. Η συνεργασία μου με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Κατερίνα Χατζηστρατή και την Πρόεδρο του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών, Μαρία Κρητικού, μου έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσω πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η συμπόρευση με κοινό στόχο»

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους που είναι η ίδρυση και λειτουργία  της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Βιολογικών Φαρμάκων (ΚΜΔΚΦ), για την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει συνάψει Προγραμματική Συμφωνία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση από ίδιους πόρους, της διαμόρφωσης και του εξοπλισμού της, καθώς επίσης και η δημιουργία  του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, που επίσης στηρίζει η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες της, οικονομικά αλλά και μελετητικά.

Ειδικά για το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
«Ως Περιφέρεια, για τον μεγάλο στόχο που είναι το Ακτινοθεραπευτικό, προχωράμε στην ολοκλήρωση των σχετικών μελετών προκειμένου να δώσουμε συντονισμένα μετά την μάχη, για να πείσουμε το Υπουργείο Υγείας για την κατασκευή του, στην οποία προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε και οικονομικά

Ευελπιστούμε ότι επιτέλους, με την Ογκολογική Κλινική,  την Κεντρική Μονάδα Διάλυσης Κυτταροστατικών Βιολογικών Φαρμάκων (ΚΜΔΚΦ) και το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα,  οι ογκολογικοί ασθενείς των νησιών μας θα έχουν επαρκή περίθαλψη, πολύ κοντά στον τόπο τους».