Επίσκεψη Η. Καματερού και Μ. Γιαννακάκη στο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων και Δικαστικές Φυλακές Κω

Το Κέντρο Υποδοχής προσφύγων στο Πυλί και τις Δικαστικές Φυλακές Κω επισκέφθηκαν το περασμένο Σάββατο ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός με την γενική γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Μαρία Γιαννακάκη.

Στο Κέντρο Υποδοχής συναντήθηκαν με τη Διοικήτρια κα Μαρία Κρητικού, τον Αστυνομικό Διευθυντή κο Κώστα Κοκορόσκο και τον υπεύθυνο του στρατού για το κέντρο φιλοξενίας κο Χ. Αβραμίδη όπου και ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στη δομή καθώς και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών σε αυτήν.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις Δικαστικές Φυλακές Κω όπου συνομίλησαν με τον Προϊστάμενο του Καταστήματος Κράτησης Κω κο Γιώργο Δέμο σχετικά με τη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος και τα προβλήματα σε αυτό.

Ακολούθησε επίσκεψη του βουλευτή και της γενικής γραμματέως στους θαλάμους των κρατουμένων όπου συνομίλησαν μαζί τους και άκουσαν τα αιτήματά τους, διαμορφώνοντας έτσι άποψη για τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές Κω.