Ρόδος: Ξεκινούν οι στειρώσεις αδέσποτων σκυλιών και γατιών

Νέος κύκλος στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς ( γατιών και σκυλιών ) ξεκίνησε στο Δημοτικό Κυνοκομείο της Ρόδου από την διεθνή οργάνωση Flying Cats με τη συνεργασία του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου υπό τη εποπτεία και την αιγίδα του Δήμου της Ρόδου.

Οι στειρώσεις γίνονται στο Κτηνιατρείο του Δημοτικού μας Κυνοκομείου με τη συνδρομή των εθελοντών φιλόζωων του νησιού μας, καθημερινές και Σάββατα, ενώ στη παρούσα περίοδο στειρώσεων υπάρχει πρόβλεψη για τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά που βρίσκονται σε εγκαταστάσεις στρατοπέδων με την συνεργασία του Ελληνικού Στρατού.

   Με την ευκαιρία αυτή, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Πρωτογενούς Τομέα και Υπεύθυνος για το Κυνοκομείο, Γιώργος Πόκκιας απένειμε τιμητική διάκριση (έπαινο) στην Πρόεδρο της οργάνωσης Flying Cats, Andrea Wenger και την συνεργαζόμενη κτηνίατρο τους Αντωνία Χατζηδιάκου, εκφράζοντας τις θερμότερες ευχαριστίες του Δήμου της Ρόδου και του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου για την τεράστια προσφορά τους και προτρέποντας αυτή η συνεργασία με το Δήμο να συνεχιστεί και να ενισχυθεί.

Η κ. Wenger διαβεβαίωσε τον κ. Πόκκια ότι η συνεργασία με το Δήμο είναι άψογη και ότι θα συνεχιστεί με περισσότερα προγράμματα στο μέλλον. Σαν δώρο δε, έδωσε στον Αντιδήμαρχο αναλυτική κατάσταση με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς που είναι πράγματι εντυπωσιακά με συνεχή αυξητική τάση.

Μέχρι σήμερα μόνο από την οργάνωση Flying Cats, τα τελευταία 5 χρόνια έχουν γίνει 2.808 στειρώσεις σκύλων και 6.917 στειρώσεις γατιών ενώ ο συνολικός αριθμός των 9.725 αδέσποτων ζώων συντροφιάς θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τις στειρώσεις του παρόντος προγράμματος που θα γίνονται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.   

 Σημειώνεται και πάλι, ότι πρόκειται για στειρώσεις αδέσποτων και μόνο ζώων, δωρεάν με την συνδρομή εθελοντών που τα μεταφέρουν στο Κτηνιατρείο του Κυνοκομείου και μετά την επέμβαση τα επιστρέφουν στο φυσικό τους χώρο.

Δείτε τον αναλυτικό κατάλογο των στειρώσεων απο την οργάνωση Flying Cats: