Σεμινάριο για την καινοτομία και την ανάπτυξη του ξενοδοχειακού κλάδου

Σεμινάριο για την καινοτομία και  την ανάπτυξη του ξενοδοχειακού κλάδου

Σεμινάριο για την καινοτομία και την ανάπτυξη του ξενοδοχειακού κλάδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 359 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από δύο ημέρες το εξαιρετικό επιμορφωτικό σεμινάριο για την καινοτομία και την ανάπτυξη στον ξενοδοχειακό κλάδο που συνδιοργάνωσε Δήμος Ρόδου, ο ΠΡΟΤΟΥΡ και ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου με την ομάδα εταιρειών Aqua Vista Hotels, WebHotelier, Marinet, DNA Travel και Rest@rt στην αίθουσα Γ. Καραγιάννη στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Ο σκοπός των Sales Seminar είναι ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα, να μοιραστούν γνώση και εμπειρία με ξενοδόχους και Δ/ντές ξενοδοχείων που ψάχνουν νέους δυναμικούς τρόπους για αύξηση του κέρδους, επετεύχθη πλήρως αφού το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα παρακολούθησε με τεράστιο ενδιαφέρον ζωντανά παραδείγματα καινοτόμων και άκρως αποδοτικών τρόπων αύξησης των κρατήσεων και αλλαγής της εικόνας ενός ξενοδοχείου, με όπλα την τεχνολογία, την τέχνη, την ποιότητα και την παράδοση ενός τόπου.

Παρόντες από τον Δήμο Ρόδου και τον ΠΡΟΤΟΥΡ ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού-Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων κ. Τέρης Χατζηιωάννου και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η οποία αφού χαιρέτησε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους και εκ μέρους του Δημάρχου κ. Χατζηδιάκου τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους, τόνισε μεταξύ άλλων την μεγάλη σημασία της επιμόρφωσης ιδιοκτητών και στελεχών ξενοδοχειακών μονάδων για ένα ποιοτικότερο και ελκυστικότερο τουριστικό περιβάλλον και την επιθυμία του Δήμου και του ΠΡΟΤΟΥΡ να συνεργάζεται με φορείς και ιδιώτες για τον σκοπό αυτό.
Οι εισηγήσεις των πέντε ομιλητών ήταν αποκαλυπτικές και ενδιαφέρουσες καθώς παρουσίασαν τις σύγχρονες τάσεις στον κλάδο των τουριστικών και πρακτικούς τρόπους εφαρμογής τους σε μια επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα: η κυρία Σοφία Ματζουράνη Business Development Manager εκ μέρους της Aqua Vista Hotels μίλησε για τη σημασία της δημιουργίας ενός brand το οποίο θα ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και θα εκτοξεύσει τα κέρδη παρουσιάζοντας επιτυχημένα case studies του Ομίλου, η κυρία Κέλλυ Αθανασιάδου Managing Director από την #Rest@rt Contemporary Art Platform ανέπτυξε τον σημαντικό ρόλο του πολιτισμού στο marketing plan των ξενοδοχείων και τη σχέση του με την αύξηση κρατήσεων και revenue, ο κύριος Ιάκωβος Σαχάς Founder & C.E.O. του DNA Travel μοιράστηκε την εμπειρία του σχετικά με τα πλεονεκτήματα που αποκτά ένα ξενοδοχείο προσφέροντας στους επισκέπτες του εναλλακτικές βιωματικές εμπειρίες που παρουσιάζουν την τοπική κουλτούρα, ο κύριος Αλέξανδρος Δαμίγος Founder & C.E.O εκπροσωπώντας τη Marinet ανέλυσε τα εργαλεία Orange Cloud PMS, Hotelier CMS & RateParity.com για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων και τέλος η κυρία Στέλλα Τσαντήλα Head of operations της WebHotelier παρουσίασε τις νέες τεχνολογίες για απευθείας online κρατήσεις στα ξενοδοχεία.

Τέλος εξαιρετική ήταν η παρουσίαση των ομιλητών και ο συντονισμός της όλης εκδήλωσης από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργο Ματσίγκο, που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή κάθε προσπάθειας ενημέρωσης, επιμόρφωσης και συνεργασίας για τη βελτίωση, την ανάπτυξη της εικόνας και της λειτουργίας της τουριστικής μηχανής του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς