Ανοίγουν σήμερα τα ελαιοτριβεία

Ανοίγουν σήμερα, Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, τα ελαιοτριβεία στο νησί της Ρόδου σύμφωνα με απόφαση της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας Δωδεκανήσου, ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσουν τη λειτουργία τους και τα ελαιοτριβεία στην Κάρπαθο και την Κάσο.

Σύμφωνα με απόφαση της υπηρεσίας τα ελαιοτριβεία στην Κω άνοιξαν νωρίτερα και συγκεκριμένα την Τρίτη 30 Οκτωβρίου.

Μετά την ολοκλήρωση των ψεκασμών Δακοκτονίας στα νησιά της Ρόδου, της Κω, της Καρπάθου και της Κάσου όπου εφαρμόστηκε το πρόγραμμα της δακοκτονίας με δολωματικούς ψεκασμούς και τηρώντας τα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα μέχρι τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εγκεκριμένου φυτοφάρμακου, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έδωσε την έγκρισή της για να ξεκινήσει και η φετινή ελαιοκομική περίοδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης υπεύθυνος για τη λειτουργία των ελαιοτριβείων βρέθηκε μαζί με κλιμάκιο της διεύθυνσης ανάπτυξης και του τμήματος βιομηχανίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην Κω, στο πλαίσιο επιθεώρησης των τριών ελαιοτριβείων που υπάρχουν στο νησί.

Ελέγχθηκαν οι φάκελοί τους και υπεγράφησαν οι άδειες λειτουργίας τους ώστε να μπορέσουν χωρίς εμπόδια να εξυπηρετήσουν τους παραγωγούς της Κω.

Σε ό,τι αφορά τη Ρόδο, θα λειτουργήσει η πλειονότητα των ελαιουργείων στο νησί, δηλαδή όσα και πέρσι τα οποία διαθέτουν από την υπηρεσία την απαιτούμενη άδεια, ενώ όσα άλλα βρίσκονται στη διαδικασία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών και την ολοκληρώσουν με επιτυχία τότε και αυτά θα πάρουν άδεια λειτουργίας.                                                                          

Με την ευκαιρία έναρξης της φετινής ελαιουργικής περιόδου στη Ρόδο με το μάζεμα της ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου στα νησιά μας, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης ευχήθηκε σε όλους όσοι ασχολούνται με την παραγωγή του ελαιολάδου, να είναι η φετινή χρονιά, αποδοτική, γόνιμη και ομαλή.