Κριτική αλλά και  ευχαριστίες όποτε πρέπει

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι άνθρωποι του Αρχαγγέλου ΑΣΚ άσκησαν δριμεία και δημόσια κριτική αναφορικά με τις κωλυσιεργίες και τα εμπόδια προς την υλοποίηση του μεγάλου έργου κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου.  Πλέον, με τις εξελίξεις να τρέχουν προς θετική κατεύθυνση, θεώρησαν επίσης ορθό να εκφράσουν με ανάλογο τρόπο και τις ευχαριστίες τους.

«Η διοίκηση του Αρχάγγελος Α.Σ.Κ. εκφράζει την ικανοποίησή της για την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, κατασκευής νέων σχολικών μονάδων στην περιοχή του Αρχαγγέλου, η οποία περιλαμβάνει και την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο θα εξυπηρετεί τα αθλητικά σωματεία και τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής.

Ελπίζουμε πως τούτη τη φορά το όνειρο ετών, το οποίο η τοπική κοινωνία διεκδίκησε με επίμονο αγώνα προκειμένου να προσφέρει τις στοιχειώδεις και αυτονόητες αθλητικές υποδομές στα παιδιά της, θα γίνει πραγματικότητα και οι προσδοκίες της δε θα διαψευσθούν. Άλλωστε, οι δεσμεύσεις διατυπώθηκαν δημόσια και με κάθε επισημότητα από τα χείλη των πλέων αρμόδιων και θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα τις πάρει μαζί της ο απόηχος της προεκλογικής περιόδου.

Ως σύλλογος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο για τις ενέργειές του και κυρίως, τον συντοπίτη μας πρώην αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο Στέργο Παρδαλό, ο οποίος έδωσε τον δικό του αγώνα, με ουσιαστικές, κρίσιμες παρεμβάσεις, προκειμένου το ζητούμενο έργο να ενταχθεί στο ΣΔΙΤ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά στον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και στους συνεργάτες του (ιδιαίτερα τους Νίκο Νικολή, Χαρούλα Γιασιράνη, Σάκη Στάγκα), οι οποίοι αντιμετώπισαν εξ αρχής το αίτημά μας με ειλικρινές ενδιαφέρον και με τη στάση τους μας έπεισαν, πως ήταν αποφασισμένοι και ικανοί να ολοκληρώσουν το ζωτικής σημασίας έργο, πάντα με την απαραίτητη συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου.

Επιπλέον, στο πλευρό μας στάθηκαν από την πρώτη στιγμή, πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά μας, ο πολιτικός μηχανικός και υποψήφιος βουλευτής, Δρ. Στέφανος Δράκος, καθώς και η συνεργάτιδά του, πολιτικός μηχανικός, Δώρα Καλοφώνου.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως τον θεματοφύλακα της προσπάθειάς μας, έτοιμο να επέμβει και να δώσει τη λύση στην περίπτωση που για τον οποιονδήποτε λόγο, η ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή της Λειβάδας δεν προχωρήσει μέσω του ΣΔΙΤ.

Τέλος, το πλέον μεγάλο ευχαριστώ το απευθύνουμε σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μας, με πρώτους τους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Ρόδου, την επιτροπή κατοίκων του Αρχαγγέλου και τον αντιπρόεδρο του Άρη Αρχαγγέλου, Τσαμπίκο Σταυριανό.

Υ.Γ.  Όπως ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να ασκούμε κριτική ως ενεργοί πολίτες του τόπου μας, ξέρουμε να αναγνωρίζουμε και να λέμε ευχαριστώ.  Όπως έχουμε την ικανότητα και τη θέληση να μην ξεχνάμε και οι πάντες ας είναι βέβαιοι πως δεν θα ξεχάσουμε. Ούτε όταν μπει ο θεμέλιος λίθος, γιατί αυτή είναι πλέον η ουσία, ούτε – αν ο μη γένοιτο – δεν μπει».