Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι κάτοικοι της Κρεμαστής

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους  οι κάτοικοι της Κρεμαστής

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι κάτοικοι της Κρεμαστής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1266 ΦΟΡΕΣ

Μετά την πρώτη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν

Με σημαντική συμμετοχή των κατοίκων πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, η Λαϊκή συνέλευση κατοίκων Κρεμαστής με θέμα τη μαζική αντίδραση κατά της πολεοδομικής μελέτης Κρεμαστής.

Στην Λαϊκή συγκέντρωση έγινε ανάλυση των προβλημάτων της καταστροφικής πολεοδομικής μελέτης οικισμού Κρεμαστής με κύριους ομιλητές τον Κ. Τσιμέττα Αντώνιο και τον κ. Κορδίνα Μιχαήλ τέως Δήμαρχο του Δήμου Πεταλούδων.
Διαβάστηκε και αναλύθηκε το υπόμνημα που υπογράφεται από δεκάδες Κρεμαστενούς και θα αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και ενημέρωσαν για το εν λόγω σχέδιο ο κ. Ποδιώτης Τσαμπίκος, Πρόεδρος της Κοινότητας Κρεμαστής και ο Περιφερικός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου, κ. Ανανίας Άγγελος.

Επίσης στη συγκέντρωση έλαβαν τον λόγο πολλοί Κρεμαστενοί οι οποίοι αφού συμφωνούσαν με το υπόμνημα και τις απαιτήσεις των υπογραφόντων προσέθεταν και απόψεις για διάφορα θέματα επ’ αυτού.
Όλοι οι συμμετέχοντες στην Λαϊκή συγκέντρωση αποφάσισαν δια βοής την άμεση αποστολή του υπομνήματος σε όλους τους αρμόδιους φορείς με συνημμένες τις υπογραφές των κατοίκων Κρεμαστής.
Οι υπογραφές θα συνεχιστούν όπως επίσης και η ενημέρωση των κατοίκων της Κρεμαστής έως τη δικαίωσή τους.
Την εκπροσώπηση όλων των κατοίκων της Κρεμαστής που υπέγραψαν θα αναλάβει ο Δικηγόρος κ. Σωφρονάς Γεώργιος.

Οι κάτοικοι σημειώνουν ότι διαμαρτύρονται κατά της πολεοδομικής μελέτης οικισμού Κρεμαστής, προκειμένου να μην νομοθετηθεί ένα καταστροφικό και αντικοινωνικό σχέδιο πολεοδομικής μελέτης οικισμού Κρεμαστής.
Σημειώνεται ότι πολλοί κάτοικοι της Κρεμαστής, έχουν υπογράψει και συνεχίζουν να υπογράφουν τη Μαζική Διαμαρτυρία κατά της Πολεοδομικής Μελέτης του Οικισμού.

Δεν πρόκειται για ένσταση - σημείωσαν μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» μέλη της συντονιστικής επιτροπής- αλλά για διαμαρτυρία η οποία και θα διαβιβαστεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία προκειμένου να μην νομοθετηθεί το προτεινόμενο σχέδιο από τον Δήμο Ροδίων αλλά να επανεξεταστεί εξ αρχής προσβλέποντας στην αναβάθμιση και όχι στην καταστροφή του οικισμού της Κρεμαστής με δρόμους 12 μέτρων ταχείας κυκλοφορίας μέσα από τα σπίτια, στρογγυλές νησίδες με καταστροφική συνέπεια αφού απομονώνουν τον οικισμό Κρεμαστής και με αποτέλεσμα τον μαρασμό του εμπορικό τομέα και το κλείσιμο των καταστημάτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η διαμαρτυρία θα κοινοποιηθεί στο Δήμαρχο Ρόδου, στον Περιφερειάρχη, στον Διοικητή αποκεντρωμένης διοίκησης και στα αρμόδια Υπουργεία, καθώς επίσης και στο σώμα επιθεωρητών ελεγκτών δημόσια διοίκησης και στον συνήγορο του πολίτη.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς