Εγγραφές στην δομή «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ «ΠΝΟΗ» Δήμου Ρόδου στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες ΑΓ. Αποστόλων «ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΝΟΗ» της Α.Μ.Κ.Ε Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου, στο πλάισιο της νέας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε για την υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής σχολ. έτους 2018-2019» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, προσκαλεί γονείς/κηδεμόνες, παιδιών/εφήβων με αναπηρίες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή των παιδιών τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την νέα σχολική περίοδο 2018-2019.

Το «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΠΝΟΗ» στεγάζεται στο κτίριο του ΚΕΦΙΑΠ στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων, έχει χωρητικότητα 25 μελών και απασχολεί άτομα αυτοεξυπηρετούμενα με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, σύνδρομο Down, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, Διαταραχές λόγου και συμπεριφοράς κ. α.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ασφαλής απασχόληση των παιδιών με αναπηρίες, η κοινωνική τους ένταξη, η στήριξη της οικογένειας τους καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους.

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι, ζωγραφική, εικαστικές κατασκευές, θέατρο, μουσική με τεχνικούς εκπαιδευτές, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, κηπουρική, παρακολούθηση εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών ταινιών, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές κ. α.

Ατομικές και ομαδικές συνεδρίες πραγματοποιούνται από ειδικό επιστημονικό προσωπικό, Εργοθεραπευτή, Φυσικοθεραπευτή, Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό. Επιπλέον το κέντρο στελεχώνεται με νοσηλευτικό προσωπικό.

Για την μετακίνηση των παιδιών, το κέντρο διαθέτει δικό του μεταφορικό μέσο με ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες μεταφοράς.

Το ωράριο λειτουργίας του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΠΝΟΗ είναι από Δευτέρα εώς Παρασκευή  πρωινές ώρες.         

Για πληροφορίες εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες όπως επικοινωνήσουν με το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΠΝΟΗ. Διεύθυνση: Πάροδος Γιάννη Ρίτσου, τηλ επικοινωνίας: 22410 60967 - 22413 62320, e-mail: domes@otenet.gr,  υπεύθυνη Κέντρου κα. Παμπάλη Κυριακή-Κοινωνική Λειτουργός