Ετοιμασίες στο  νεκροταφείο του Ταξιάρχη για τις 8 Νοεμβρίου

«Τα καλά του» ετοιμάζεται να βάλει την άλλη εβδομάδα το δημοτικό κοιμητήριο του «Ταξιάρχη», και ήδη, εδώ και αρκετές ημέρες, οι αρμόδιες υπηρεσίες το προετοιμάζουν για τη γιορτή του στις 8 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες, η δημοτική κοινότητα Ρόδου, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (βλ. Πράσινο, Τεχνικές Υπηρεσίες κτλ.), έχει προβεί σε πολλές μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο χώρο του κοιμητηρίου προκειμένου να το ευπρεπίσει ενόψει της μεγάλης γιορτής.

Έτσι, όλες αυτές τις ημέρες, έγιναν καθαρισμοί, βαψίματα, αποκατάσταση ζημιών στα υδραυλικά, καλλωπισμοί κτλ.

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα της μεγάλης γιορτής του Ταξιάρχη, στη Δοξολογία που τελείται παρίστανται εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και φορέων και μετά το πέρας της, καταθέτουν στεφάνι στον τάφο του αείμνηστου Δημάρχου Ρόδου Μιχαήλ Πετρίδη, που είναι και ο ιδρυτής του δημοτικού κοιμητηρίου.

Εν τω μεταξύ, από τη δ.κ. Ρόδου έχουν ξεκινήσει, πάλι σε συνεργασία με τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου, παρεμβάσεις σε όλη την πόλη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει του χειμώνα. Έτσι, εκτός από τις εργολαβίες για την αποκατάσταση των πεζοδρομίων, γίνονται κλαδέματα, καθαρισμοί φρεατίων κτλ.