Ένα επίπεδο ψηλότερα  ο Μανώλης Τσίκνης

Η συνεχής προσπάθεια και οι καλοί χρόνοι από τον Μανώλη Τσίκνη έφεραν την επιβράβευση και τον έχουν κατατάξει πλέον στην ομάδα εκείνη των ικανών Ελλήνων δρομέων.

Αυτό είναι άλλωστε γνωστό στη δρομική κοινότητα κι επιβεβαιώνεται με τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου στις 11 Νοεμβρίου, στην ίδια διαδρομή με τον Αυθεντικό της Αθήνας.  

Για τη δήλωση συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα απαιτούνται κάποια όρια σε αγώνες αποστάσεων και ο δρομέας του Εύδαμου Κω τα πέτυχε τόσο στον ημμαραθώνιο όσο και στα 10.000μ. Απ’ ό, τι φαίνεται μάλιστα θα είναι και ο μοναδικός Δωδεκανήσιος στη διοργάνωση φέτος, στην όγδοη φορά που θα διανύσει τη συγκεκριμένη διαδρομή. Όπως ανέφερε στην «ΑΡ», θέλει έναν χρόνο κάτω από τρεις ώρες και θεωρεί πως είναι μέσα στις δυνατότητές του.

Στον αγώνα αυτό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο αθλητές – αθλήτριες που ανήκουν οπωσδήποτε στη δύναμη των Σωματείων – Μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σύμφωνα με την τελευταία Υπουργική Απόφαση «περί εγγραφής αθλητών».

Για τη συμμετοχή στον 36ο  Μαραθώνιο Αθήνας των φιλάθλων, αλλά  και των αθλητών των σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. που δεν εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις για να δηλωθούν στο αγώνισμα του Μαραθωνίου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2018, έχει εκδοθεί μάλιστα ιδιαίτερη προκήρυξη.

Στον πρώτο νικητή – νικήτρια του Μαραθωνίου Δρόμου θα απονεμηθούν κύπελλο – μετάλλιο Πανελληνιονίκη επίχρυσο και δίπλωμα, στον δεύτερο – δεύτερη μετάλλιο Πανελληνιονίκη επάργυρο και δίπλωμα και στον τρίτο – τρίτη μετάλλιο Πανελληνιονίκη χάλκινο και δίπλωμα.

Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έχει θεσπίσει χρηματικά έπαθλα για τους έξι πρώτους  Έλληνες νικητές και νικήτριες του Μαραθωνίου Δρόμου όπως ακολούθως:
1ος νικητής/νικήτρια 5.000 Ευρώ (χορηγία Ιδρύματος Λεβέντη)
2ος νικητής/νικήτρια 1.500 Ευρώ
3ος νικητής/νικήτρια 1.000 Ευρώ
4ος νικητής/νικήτρια 600 Ευρώ
5ος νικητής/νικήτρια 500 Ευρώ
6ος νικητής/νικήτρια 400 Ευρώ.

Τα ανωτέρω χρηματικά έπαθλα καταβάλλονται μόνο στην περίπτωση επίτευξης χρόνου κάτω από 2:30.00 για άνδρες και κάτω από 3:00.00 για γυναίκες.

Σε περίπτωση που  Έλληνας αθλητής καταλάβει και μια από τις τρεις πρώτες θέσεις της Γενικής Κατάταξης του Μαραθωνίου Δρόμου, τότε θα δικαιούται μόνο το μεγαλύτερο από τα δύο ποσά π.χ. 2ος νικητής της γενικής κατάταξης (3.000€) και 2ος Έλληνας νικητής (1.500€), δικαιούται το μεγαλύτερο από τα δύο ποσά, δηλ. 3.000€.

Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. παρέχει κίνητρα βελτίωσης των διακριθέντων αθλητών και αθλητριών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Δρόμου μέσω της συμμετοχής τους στον διεθνή μαραθώνιο του Χιούστον (στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο).

Η επιλογή γίνεται από το Γραφείο Υψηλού Αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ με κύριο κριτήριο την τελική κατάταξη των διακριθέντων αθλητών και αθλητριών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.