Στο Λονδίνο για τη διεθνή έκθεση τουρισμού ο δήμαρχος Ρόδου

Στο Λονδίνο για τη διεθνή έκθεση τουρισμού ο δήμαρχος Ρόδου

Στο Λονδίνο για τη διεθνή έκθεση τουρισμού ο δήμαρχος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 420 ΦΟΡΕΣ

Στην πρώτη μεγάλη έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο, μεταβαίνει την άλλη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, όπου και έχει κλείσει κάποιες συναντήσεις με τον πρέσβη της Ελλάδας και εκπροσώπους των μεγάλων tour-operator, της TUI και της Thomas Cook ενώ, επιστρέφοντας τα ξημερώματα της Τετάρτης, έχει προγραμματισμένο ραντεβού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη.

Όπως είπε, αντικείμενο της συνάντησης είναι η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για να προχωρήσει η δημοπράτηση τριών αθλητικών έργων. Πρόκειται για την αντικατάσταση της οροφής, τη μόνωση και τον φωτισμό του κλειστού γυμναστηρίου στο Βενετόκλειο, το δεύτερο έχει να κάνει με τη συντήρηση-αποκατάσταση του εθνικού σταδίου «Διαγόρας», κάτι που πιστεύει ότι θα γίνει άμεσα και το τρίτο είναι η ένταξη του φωτισμού με πυλώνες του γηπέδου μπάσκετ στη δ.κ. Αφάντου, προϋπολογισμού 50 χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια ημέρα έχει προγραμματίσει ραντεβού και με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Φάμελλο, για να κλείσει οριστικά και το θέμα της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, μέσω ΣΔΙΤ.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία δύο εμβληματικών έργων, όπως τα χαρακτήρισε: Καταρχήν, ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα τα διαδικαστικά και, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, έστειλε τη μελέτη με την έγκριση του ΤΑΠΑ για την αποκατάσταση του συνόλου των εξωτερικών όψεων του Εθνικού Θεάτρου, έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, για το οποίο υπάρχει ο αντίστοιχος κωδικός στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Έτσι, περιμένει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο να εγκριθεί η υπογραφή π.σ. και το ίδιο να γίνει και στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εργασιών που είναι μικρές παρεμβάσεις στην ανατολική όψη, οι οποίες είναι αναγκαίες, πιστεύει ότι θα έχει ξεκινήσει αυτή η μεγάλη εργολαβία.

Επίσης, την ερχόμενη Πέμπτη αναδεικνύεται ο τεχνικός σύμβουλος ο οπαίος θα τους παραδώσει μέσα ένα χρονικό διάστημα τη μελέτη για τα τεύχη δημοπράτησης του συνόλου των μελετών του Εθνικού Θεάτρου, άρα, όπως είπε ο κ. Χατζηδιάκος, «δρομολογείται το Εθνικό Θέατρο».

Το δεύτερο εμβληματικό έργο είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Ροδίνι. Ήδη, έχουν ζητήσει από τον ανάδοχο και προσκόμισε τα σχετικά δικαιολογητικά και επιστρέφοντας από το ταξίδι, θα υπογράψουν τη σύμβαση (σ.σ. πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή) και θα ζητήσει την άμεση παρέμβαση κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο Ροδίνι, το οποίο χρηματοδοτείται επίσης από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη, διατίθεται ακόμη ένα εκατ. ευρώ που είχαν εξασφαλίσει από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για τους βοτανικούς κήπους που όμως, λόγω εμπλοκής, το ποσό αυτό θα διατεθεί στο Ροδίνι. Η μελέτη θα διαβιβαστεί τη Δευτέρα στην Περιφέρεια και θα στείλει επιστολή για να περάσουν αυτά τα δύο θέματα από το π.σ. για να προχωρήσουν και στη δημοπράτησή τους.

Όσον αφορά στο Θέρμαι, αποξηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τμήμα των εγκαταστάσεων του προηγούμενου μισθωτή και μετά την αποχώρησή του η σύμβαση προβλέπει ότι, ό,τι έχει γίνει, παραμένει προς όφελος του μισθίου. Όμως, οι εγκαταστάσεις αυτές που αποξηλώνονται τώρα είναι αυτές που δεν έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα. Από εκεί και πέρα, με απόφαση δ.σ. έχει παραχωρηθεί στη ΔΕΡΜΑΕ η οποία έχει εκπονήσει μελέτη για την αξιοποίησή του και μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες μαζί με τον Πρόεδρό της, κ. Γιώργο Κακούλη, θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης για το πως σκοπεύουν να το αξιοποιήσουν.

Καθημερινότητα
Περίοδο παραγωγικής δραστηριότητας και ανάδειξης των προσπαθειών τεσσάρων χρόνων, χαρακτήρισε αυτήν που διάγουμε ο Δήμαρχος, στη συνέχεια, αναφερόμενος στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα.

Καταρχήν, θέλησε να δώσει έμφαση στην ένταξη των δύο έργων αγροτικής οδοποιίας, της Καμείρου και του Ατταβύρου που, όπως είπε, είναι μεγάλη υπόθεση για αυτές τις περιοχές να ξεκινάει από την Κρητηνία ένας αγροτικός δρόμος, να γίνεται άσφαλτος, και να βγαίνει στη δ.κ. του Έμπωνα, κοντά 6 χλμ. συν δύο χλμ. αγροτικής οδοποιίας στο Μανδρικό, εκεί που βρίσκονται τα θερμοκήπια, κάτι που εξυπηρετεί αφάνταστα τους αγρότες. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 682 χιλιάδων ευρώ, υπέγραψε τη διακήρυξη και τον Δεκέμβρη αναμένεται να έχουμε τον ανάδοχο.

Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή της δ.ε. Καμείρου που συμπεριλαμβάνει Σάλακο, Απόλλωνα, Πλατάνια, Ελεούσα, Διμυλιά, αντίστοιχα πάλι αγροτική οδοποιία και ταυτόχρονα έχουν ετοιμάσει δύο μελέτες να υποβάλουν στο ΠΕΠ 2014-2-2020, με προοπτική ολοκλήρωσης των πληρωμών το 2023, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο.

Ακόμη, ετοίμασαν και υποβάλλουν δύο προτάσεις στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», πάλι για αγροτική οδοποιία. Η μία είναι στη δ.ε. Καμερίου και περιλαμβάνει Σορωνή, Καλαβάρδα, Φάνες όπου υπάρχουν αγροτικές καλλιέργειες και η ασφαλτόστρωση αυτών των αγροτικών δρόμων θα βοηθήσει. Η άλλη αναφέρεται στη Νότια Ρόδο.

Τέλος, ανέφερε ότι το έργο της ένταξης με 337 χιλιάδες ευρώ στο ΠΕΠ για τον βιότοπο στο Φασούλι, δεν είναι μόνο ένα τοπικό ζήτημα για την Ψίνθο αφού εκεί και στην Ελεούσα ενδημεί το γκιζάνι. Προχθές ήρθε η απόφαση για την ένταξη με την υπογραφή του Περιφερειάρχη, οπότε προχωρούν στη δημοπράτησή του.

Διαβάστε ακόμη

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία ταξιδιών και τουρισμού ενώνεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής