Κυκλοφόρησε το νόμισμα για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Με αφορμή την κυκλοφορία του επετειακού νομίσματος για την Ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα από την Τράπεζα της Ελλάδος, στις 31 Οκτωβρίου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής είχε εξ αρχής στηρίξει το αίτημα των Δωδεκανησιακών σωματείων για την κοπή νομίσματος ζητώντας, με προηγούμενη επιστολή του, από τη Διοίκηση της ΤτΕ να κάνει αποδεκτό το αίτημα των Δωδεκανησιακών σωματείων.
Στην πρόσφατη επιστολή του ο Δημήτρης Κρεμαστινός επίσης αναφέρει ότι τα Δωδεκανησιακά σωματεία επιθυμούν να τιμήσουν τον Διοικητή της ΤτΕ στις επόμενες επετειακές εκδηλώσεις της 7ης Μαρτίου.

Ολόκληρη η επιστολή ακολουθεί:
«Αγαπητέ Γιάννη,
Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας από την Τράπεζα της Ελλάδος του αναμνηστικού νομίσματος για την επέτειο της Ένωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω εκ μέρους των Δωδεκανησίων αλλά και προσωπικά, για την κοπή του έπειτα από πρόταση των Δωδεκανησιακών σωματείων.

Επίσης, θα ήθελα να σου μεταφέρω την επιθυμία των Δωδεκανησίων να σε τιμήσουν για αυτήν την συμβολή σου στην ιστορική μας μνήμη κατά τους εορτασμούς της επομένης επετείου, την 7η Μαρτίου 2019. Σε παρακαλώ πολύ ενημέρωσέ με αν θα είσαι διαθέσιμος πλησίον αυτής της ημερομηνίας, ώστε να τους το μεταφέρω.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Κρεμαστινός».