Δυναμική παρουσία του Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση του Λονδίνου

Με ένα εντυπωσιακό περίπτερο στη φιλοσοφία και την αισθητική των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και με τη συμμετοχή νησιωτικών δήμων, φορέων και επιχειρήσεων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι έτοιμη να κερδίσει τις εντυπώσεις στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο WTM που θα διαρκέσει το διάστημα από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2018.

Η WTM συγκαταλέγεται μαζί με την ΙΤΒ στις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού προσελκύοντας παράγοντες της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας. Σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με όρους πρωταθλητισμού, αφουγκραζόμενη πάντα τις νέες τάσεις που επικρατούν στο τουριστικό στερέωμα παγκοσμίως, στοχεύοντας σταθερά στην ανάδειξη των ξεχωριστών ομορφιών και δυνατοτήτων του κάθε προορισμού, στην τόνωση του ενδιαφέροντος και στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πέρα από τις νέες τεχνολογίες, τις ηλεκτρονικές οθόνες όπου θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό για τους προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου, θα βρίσκονται σε δεσπόζουσα θέση τα τοπικά γεωργικά προϊόντα προσφέροντας στον επισκέπτη ένα απολαυστικό ταξίδι στις γεύσεις του Νοτίου Αιγαίου. Με την συστηματική ανάδειξη κάθε ιδιαίτερης πτυχής του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενισχύεται ακόμη περισσότερο ο προορισμός Νότιο Αιγαίο.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει και πάλι την προβολή των νησιών στην ηλεκτρονική οθόνη σε σχήμα πυραμίδας που υπάρχει στην κεντρική είσοδο του εκθεσιακού κέντρου ExCeL London, όπου φιλοξενείται η WTM. Το Νότιο Αιγαίο θα κερδίσει έτσι τις πρώτες εντυπώσεις των επισκεπτών της έκθεσης, παροτρύνοντάς τους να επισκεφθούν το περίπτερο και να ανακαλύψουν τους μαγευτικούς προορισμούς.

Η Ρόδος θα είναι και φέτος παρούσα στο μεγάλο αυτό διεθνές ραντεβού της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας στο Λονδίνο.

Ο Δήμος συμμετέχει στην WTM 2018 μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού και θα φιλοξενηθεί μαζί με άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων στο οργανωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο προβολής τους στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη. Το περίπτερο της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου στην έκθεση τουρισμού του Λονδίνου θα έχει νησιώτικο στυλ  και σε αυτό θα φιλοξενηθούν σχεδόν όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, καθώς η World Travel market, είναι βαρόμετρο για τον τουρισμό όλων των νησιών, όπως και η έκθεση ITB στο Βερολίνο.

Εκεί οι τουριστικοί επιχειρηματίες από όλη την περιφέρεια θα έχουν συναντήσεις με τους συνεργάτες τους στους τουριστικούς οργανισμούς και θα καταγράψουν την πρώτη εικόνα για την επόμενη τουριστική περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αγγλική αγορά καταγράφει και φέτος αύξηση στη Ρόδο, όμως η περιφέρεια δεν αποσκοπεί μόνο στην προσέλκυση Βρετανών τουριστών.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν και πολλές χώρες καθώς η WTM είναι διεθνής και συγκεντρώνει όλους τους δημοφιλείς προορισμούς, οι οποίοι διεκδικούν μερίδιο από την αγορά τουρισμού.

Η έκθεση World Travel Market London αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική βιομηχανία, για να συναντήσει κάποιος επαγγελματίες του κλάδου και να διεξάγει επιχειρηματικές συμφωνίες.

Στη διεθνή έκθεση WTM του Λονδίνου μετέχουν φέτος 190 χώρες και περιοχές. Για περισσότερες από τρεις μέρες η ταξιδιωτική βιομηχανία συναντά περίπου 5.000 εκθέτες προορισμούς, εταιρείες τεχνολογίας και ιδιωτικού τομέα για να βρουν και να δικτυωθούν με 51.000 ταξιδιωτικούς επαγγελματίες, βασικούς αγοραστές της βιομηχανίας, δημοσιογράφους και γενικότερα τουριστικούς παράγοντες.

Η Ρόδος στοχεύει να προβληθεί ως ιδανικός τουριστικός προορισμός για όλο το έτος, αφού οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, σε συνδυασμό με την μακραίωνη ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση, κρατούν πάντα έντονο το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Στην έκθεση θα δώσουν το “παρών” όπως κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων της Ρόδου, καθώς και εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, οι οποίοι και θα μεταφέρουν την πρώτη έγκυρη εικόνα για την εξέλιξη της επόμενης τουριστικής περιόδου στο νησί.

Ακολουθεί η έκθεση Philoxenia
O Δήμος Ρόδου θα συμμετάσχει επίσης και στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2018 που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. το διάστημα 9-11 Νοεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου,  μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δίνοντας το “παρών” στο περίπτερό της έκτασης 176 τ.μ. 

Η Philoxenia αποτελεί έκθεση - ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό καθώς σε αυτήν αποτυπώνεται το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του κλάδου να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και στην αυτοδιοίκηση να παρουσιάσει τις ομορφιές των ελληνικών προορισμών.

Το τουριστικό επιχειρείν εμπιστεύεται την Philoxenia για την προβολή του, ενώ και όλη η τουριστική Ελλάδα, μέσω των 13 Περιφερειών, καθώς και πολλών δήμων από όλη τη χώρα, έχει δυναμική παρουσία στην κορυφαία ελληνική τουριστική έκθεση.

Το 2017 η Philoxenia υποδέχθηκε επαγγελματίες και κοινό στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ οι επισκέπτες της έφτασαν τους 20.000, οι εκθέτες ήταν 400 από 18 χώρες, ενώ πραγματοποιήθηκαν πάνω από 4.000 «ραντεβού» μεταξύ των εκθετών και μεγάλων τουριστικών «παικτών» από 36 αγορές - στόχους για την Ελλάδα, τα οποία προλείαναν το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες.

Η αντοχή της στον χρόνο αποτελεί απόδειξη της συνέπειας, με την οποία αντιμετωπίζει τον τουρισμό ο εθνικός εκθεσιακός φορέας. Το πρόγραμμα της  Philoxenia συνιστά αποτέλεσμα των διεθνών διασυνδέσεων της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO και τελεί υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών και την υπό αιγίδα του Ε.Ο.Τ.