Παραγωγός από τη Σορωνή καλλιέργησε γλυκοπατατιά βάρους 11,4 κιλών

Ευχαριστημένη και δικαιωμένη για την επιλογή της να καλλιεργήσει γλυκοπατάτες και να τις διαθέσει στην αγορά της Ρόδου, είναι μια παραγωγός από τη Σορωνή, η οποία κατάφερε μάλιστα να πετύχει σημαντική παραγωγή, καθώς  όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες, η μια μόλις «ριζιά» όπως αποκαλείται στη γλώσσα των καλλιεργητών, απέδωσε 11,4 κιλά!

Πρόκειται  για την παραγωγό Παρασκευή Χατζηπαντελή απ’ τη Σορωνή.
Όπως είναι γνωστό, η γλυκοπατάτα, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της διατροφικής μας πυραμίδας.

Παρόλο που δεν συναντάται  συχνά, η συγκεκριμένη παραγωγός τόλμησε και δικαιώθηκε μ’ αυτή την επιλογή καλλιέργειας.
Τα οφέλη της ποικίλλουν, αποτελεί, χωρίς υπερβολές έναν πολύτιμο θησαυρό.

Ο παραγωγός από τη Σορωνή κ Αναστάσιος Χατζηφλεβάρης  καλλιεργητής γλυκοπατάτας
Ο σύζυγος της παραγωγού από τη Σορωνή κ Αναστάσιος Χατζηφλεβάρης καλλιεργητής γλυκοπατάτας

Αφού η γλυκοπατάτα:
Βοηθάει στην πρόληψη καρδιακών προσβολών
Βοηθά στην επιτάχυνση της επούλωσης των τραυμάτων, παράγει κολλαγόνο, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, και βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες.  

Φαίνεται να συμβάλει στην προστασία του οργανισμού μας από τις τοξίνες, οι οποίες ενδέχεται να συνδέονται με τον καρκίνο.

Ενώ η γλυκοπατάτα είναι γλυκιά, αποτελεί ρυθμιστή ζαχάρου για τον οργανισμό, γεγονός που πολλοί την αποκαλούν και ευλογημένο φυτό.