Αυξημένα μέτρα ασφαλείας αύριο στον αγώνα Κολοσσός H Hotels – Άρης

Σύσκεψη για τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στον αγώνα Κολοσσός H Hotels – Άρης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου μεταξύ εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών στο Βενετόκλειο ενώ εστάλη και σχετικό έγγραφο, που αφορούσε στη μετακίνηση της φιλοξενούμενης ομάδας, από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά στο αυριανό παιχνίδι και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα ανάλογα της περσινής αναμέτρησης, οπότε και είχαμε επεισόδια αθλητή των γηπεδούχων με οπαδό των φιλοξενούμενων.

Οι σημαντικότερες αποφάσεις, τις οποίες υπογράφει ο διευθυντής της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου και αφορούν στα μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα του Σαββάτου, είναι οι εξής:

 • Να μην ορισθεί συγκεκριμένη ζώνη ή τμήμα των κερκίδων του Γυμναστηρίου «Βενετόκλειο» στην οποία θα διατίθενται εισιτήρια αποκλειστικά για φιλάθλους της ΚΑΕ ΑΡΗΣ.
 • Οι θύρες του Γυμναστηρίου να ανοίξουν την 13.45’ ώρα της 10-11-2018.
   
 • Να πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε δύο ή τρεις ζώνες, περιμετρικά του Γυμναστηρίου «Βενετόκλειο» ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς και η απομάκρυνση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.
 • Να αποκλεισθεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Γυμναστήριο «Βενετόκλειο» φιλάθλων που δεν θα διαθέτουν ηλεκτρονικό ονομαστικό εισιτήριο για τον εν λόγω αγώνα, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
   
 • Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν.
 • Απαγορεύεται η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων των εξεδρών από θεατές καθώς και η κατοχή και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών, ποτών, χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς, σε γυάλινες, μεταλλικές κλπ. συσκευασίες, πλην πλαστικών και χάρτινων σύμφωνα με την 1/2007 Αγορανομική Διάταξη.
   
 • Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Γυμναστήριο «Βενετόκλειο» φιλάθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό με υβριστικό περιεχόμενο με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται.