Κάθειρξη 20 ετών σε ζευγάρι Αλβανών για πλαστά χαρτονομίσματα

Ποινή κάθειρξης 20 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ «μοιράστηκαν» χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 33χρονος Αλβανός και η 35χρονη συμπατριώτισσά του, οι οποίοι είχαν συλληφθεί με 53 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και μικρή ποσότητα κοκαΐνης στην κατοχή τους!

Η σύλληψη των δύο κατηγορουμένων είχε γίνει πριν από 12 χρόνια και χθες εκδικάστηκε η υπόθεσή τους από το δικαστήριο. Οι ίδιοι δεν εμφανίστηκαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ωστόσο δικάστηκαν ωσεί παρόντες και αφού κρίθηκαν ένοχοι τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ στον καθένα, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Τους δύο αλλοδαπούς είχαν εντοπίσει στις 2 Οκτωβρίου 2006 στις 8.30 το πρωί στην Ακτή Σαχτούρη, άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και σε έλεγχο που τους διενήργησαν βρήκαν στην κατοχή της 35χρονης μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη βάρους 0,5 γραμμαρίων και τα 53 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, τη ποσότητα των ναρκωτικών και τα πλαστά χαρτονομίσματα τα είχε δώσει στην 35χρονη για να τα φυλάξει, ο 33χρονος προκειμένου να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.
Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ το νεαρό ζευγάρι συνελήφθη και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.