Ρόδος: Τσαντάκιας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών

Ρόδος: Τσαντάκιας καταδικάστηκε  σε φυλάκιση 4 ετών

Ρόδος: Τσαντάκιας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 518 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 50χρονο που κατηγορούνταν για τις αρπαγές τσαντών από γυναίκες τις οποίες έκανε με … κλεμμένη μοτοσικλέτα, ενώ σε μία από αυτές είχε καλύψει και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του καθώς φορούσε κουκούλα!

Όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται ο 50χρονος τα είχε διαπράξει πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα τον Γενάρη του 2014, ενώ τον Μάιο της ίδιας χρονιάς καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη έξι ετών και φυλάκιση ενός έτους με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.

Ο 50χρονος άσκησε έφεση και προχθές εκδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέφανου Καψάλη, τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε φυλάκιση 3 ετών για την κατηγορία της ληστείας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και δύο χρόνια φυλάκιση για τις κλοπές, δηλαδή κατά συγχώνευση φυλάκιση 4 ετών.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση ανέστειλε την ποινή αυτή για τον 50χρονο με τους όρους της επιτήρησής του από τον επιμελητή κοινωνικής αρωγής για τρία χρόνια και της εμφάνισής του μία φορά κάθε τρίμηνο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο 50χρονος είχε συλληφθεί στις 8 Ιανουαρίου 2014 για τυχαίο γεγονός και συγκεκριμένα από περιπολούντες αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ όταν οι τελευταίοι τον είδαν να τσακώνεται έξω από κινηματογράφο της πόλης μας, με τη φίλη του. Μόλις οι αστυνομικοί πλησίασαν για να δουν τι συμβαίνει η κοπέλα άρχισε να μιλάει για τα «κατορθώματά» του με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Από την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 50χρονος είχε διαπράξει δύο αρπαγές τσαντών στην πόλη της Ρόδου, για τις οποίες μάλιστα χρησιμοποίησε … κλεμμένη μοτοσικλέτα!

Το όχημα το είχε αφαιρέσει περίπου δέκα ημέρες πριν τη σύλληψή του από την πόλη της Ρόδου και αφού αλλοίωσε τα εξωτερικά χαρακτηριστικά στοιχεία έπιασε … δουλειά!

Στις 4 Ιανουαρίου στις 3 το απόγευμα ο 50χρονος επιβαίνοντας στο κλεμμένο δίκυκλο, το οποίο οδηγούσε ο συνεργός του που αναζητούντο, άρπαξε από 47χρονη μία τσάντα που περιείχε 1500 ευρώ, δύο αστυνομικές ταυτότητες και ένα κινητό τηλέφωνο. Από αυτά οι δράστες αφαίρεσαν τα 1200 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 300 δεν τα πήραν καθώς ήταν σε φερμουάρ μέσα στη τσάντα και δεν τα αντιλήφθηκαν.

Στη συνέχεια πέταξαν την τσάντα σε πάρκινγκ καταστήματος όπου και βρέθηκε και αποδόθηκε μαζί με τα υπόλοιπα χρήματα στην 47χρονη.

Ο ίδιος και στις 7 Ιανουαρίου 2014 στις 3 παρά δέκα το απόγευμα οδηγώντας μόνος του αυτή τη φορά, το κλεμμένο δίκυκλο άρπαξε την τσάντα 43χρονης, η οποία όταν αντιστάθηκε την έριξε στο οδόστρωμα και την τραυμάτισε ελαφρά.

Διαβάστε ακόμη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς