Xειροτονία Διακόνου π. Λουκά Παπακωνσταντίνου

Xειροτονία Διακόνου  π. Λουκά Παπακωνσταντίνου

Xειροτονία Διακόνου π. Λουκά Παπακωνσταντίνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1150 ΦΟΡΕΣ

Την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ενοριακό ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παραδεισίου και προέβη στη χειροτονία σε Διάκονο του κ. Λοΐζου Παπακωνσταντίνου τον οποίο μετονόμασε Λουκά εις μνήμην του προπάππου του μακαριστού εφημερίου του Παραδεισίου, ήρωος παπά-Λουκά, ο οποίος θυσιάστηκε υπέρ πίστεως και πατρίδος λογχευθείς από τους Ιταλούς κατά το αιματηρό Πάσχα του 1919.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του μετά τις σχετικές με το γεγονός παραινέσεις προς τον χειροτονούμενο είπε: «Θα λάβεις, εντός ολίγου, τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, αυτόν του Διακόνου, εδώ στο χωριό σου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Ένας χώρος οικείος σε σένα αφού σε αυτόν εδώ τον Ναό ιερουργούσε ως εφημέριος επί εικοσαετία και πλέον ο μακαριστός πατέρας σου Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου και από αυτόν, σε μια αδιάκοπη σχεδόν διαδοχή, και οι υπόλοιποι συγγενείς σου Ιερείς, όπως ο μακαριστός προπάππους σου Λουκάς και ο πατέρας του και ήρωας Λουκάς Παπακωνσταντίνου η τιμημένη ιερατική διακονία των οποίων συνεχίζεται σήμερα από σένα με την απόφασή σου να διακονήσεις την αγία μας Εκκλησία.

Η μνήμη τους ας είναι αιωνία και η ευχή τους να συνοδεύει πάντοτε τη ζωή σου και να φωτίζει το δρόμο σου». Στο τέλος μετέφερε προς τον χειροτονούμενο τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου και τον συνεχάρη για την απόφασή του να διακονήσει ως Κληρικός την Εκκλησία στους δύσκολους καιρούς μας και ευχήθηκε να αναδειχθεί άξιος της κλήσεως και αποστολής του.
Ο νέος κληρικός γεννήθηκε στη Ρόδο το έτος 1984. Είναι έγγαμος και πατέρας μιας κόρης.

Ευχόμαστε στον νέο κληρικό της τοπικής μας Εκκλησίας να έχει ευλογημένη τη νέα του πορεία και διακονία.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα