Ρόδος-Λάρνακα, μια απόσταση 42.195μ.

Για την Κύπρο και συγκεκριμένα τη Λάρνακα αναχωρεί σήμερα η αποστολή από τη Ρόδο και την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου ώστε να παραστεί σε μια σειρά από εκδηλώσεις αυτού στην Κύπρο και φυσικά να παρακολουθήσει τους αγώνες του προγράμματος.

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας διοργανώνεται μεθαύριο για δεύτερη μόλις χρονιά και πέραν από την απόσταση των 42.195μ., θα υπάρχουν αυτές του ημιμαραθωνίου, των 5 και 10χλμ., καθώς επίσης τα 1000μ. για παιδιά αλλά και γονείς.

Στη Λάρνακα λοιπόν θα βρίσκονται ο Βασίλης Ζήκας, αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, η Ελένη Αδαμάκη ως γενική συντονίστρια του Μαραθωνίου, η Δώρα Αναστασιάδη ως υπεύθυνη του μάρκετινγκ της διοργάνωσης και ο Μιχάλης Παυλούς, μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Η Μαριέτα Παπαβασιλείου, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, απουσιάζει στις ΗΠΑ για μια τουριστική έκθεση εκεί ως αντιπεριφερειάρχης κι έτσι δεν θα μπορεί να είναι παρούσα.

Τόσο ο Μαραθώνιος Ρόδου όσο κι αυτός της Λάρνακας είναι δύο νέες διοργανώσεις και η αδελφοποίησή τους τον περασμένο Απρίλη σε εκδήλωση στο κτήριο της Περιφέρειας στη Ρόδο έδωσε το έναυσμα για μια συνεργασία κι ανταλλαγή απόψεων όπως και ιδεών από τους διοργανωτές ως προς τη βελτίωση στο αγωνιστικό και όχι μόνο κομμάτι.

Ήδη γίνεται μια σημαντική δουλειά στην προβολή μέσω του διαδικτύου από τις ιστοσελίδες των διοργανώσεων που βάσει της δουλειάς από τα μέλη των οργανωτικών τους επιτροπών, ευελπιστούν στο να καθιερωθούν ως κάποιες από τις αξιόλογες, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο.