Δρομολογούνται μεγάλα έργα υποδομής για τη Ρόδο

Δρομολογούνται μεγάλα έργα υποδομής για τη Ρόδο

Δρομολογούνται μεγάλα έργα υποδομής για τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1103 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση μεγάλων έργων υποδομών στο νησί της Ρόδου, εξέφρασε χθες ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, χαρακτηρίζοντάς τα ως σπουδαία.

Αναφερόμενος καταρχήν στα ΣΔΙΤ και την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος για το φιλόδοξο έργο της κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, θύμισε ότι την περασμένη εβδομάδα είχε δώσει την πρώτη υπογραφή ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας, ο κ. Δραγασάκης, την παραμονή του πολιούχου πήρε τις υπογραφές των Υπουργών Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, και του Υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη, και την επόμενη η μέρα τον ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, κ. Μαντζούφας, ότι υπέγραψαν και ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Είναι ένα σπουδαίο, πραγματικά, επίτευγμα!», είπε ο κ. Χατζηδιάκος και ανέφερε ότι έχει δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα από αυτοδιοικητικούς και από Υπουργούς γιατί κατάφερε η Ρόδος να μπει σε αυτή τη διαδικασία που λίγοι τη γνωρίζουν.

Είπε, ακόμη, ότι είναι μία διπλή επιτυχία αφού η μονάδα αυτή, που ο προϋπολογισμός της ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, είναι μία οργανωμένη μονάδα που υπάρχει σε λίγες περιοχές της χώρας σε εξέλιξη και λύνει το πρόβλημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της διαχείρισης των απορριμμάτων για τα επόμενα πενήντα χρόνια.

Το ίδιο ισχύει και για την άλλη φιλόδοξη πρόταση στα ΣΔΙΤ, τα έντεκα σχολικά κτίρια και τα δύο κλειστά γυμναστήρια. Μάλιστα, είπε ότι η διαδικασία γι’ αυτά βρίσκεται πιο μπροστά καθώς αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να πει ότι άκουσε πολλά θετικά σχόλια ενώ τόνισε ότι κάπου δεν έχει γίνει αντιληπτό το μέγεθος των έργων αυτών που συνολικά είναι προϋπολογισμού εξήντα εκατ. ευρώ, τα οποία θα γίνουν εδώ, θα ανοίξουν θέσεις εργασίας και εκτός του ότι θα λύσουν θέματα, ένα μεγάλο ποσοστό των χρημάτων θα έχει να κάνει και με την εργασία ντόπιου πληθυσμού.

Μάλιστα, θέλησε να απαντήσει σε σχόλια που άκουσε ότι συνδυάζονται με την προεκλογική περίοδο, λέγοντας ότι επεξεργάζονται τα σχέδια αυτά εδώ και τρία χρόνια συστηματικά, βήμα-βήμα, με επιμονή.

Χρειάστηκε, μάλιστα, πολλές φορές να πείσουν Υπουργούς ότι πρέπει να καταφύγουμε σε αυτό το μοντέλο από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επαρκείς δημόσιοι πόροι.

Η νέα είσοδος της πόλης
Θετικές εξελίξεις ανακοίνωσε και για το μεγάλο έργο που έχει βαλτώσει τα τελευταία χρόνια, της νέας εισόδου της πόλης. Ο κ. Χατζηδιάκος, λοιπόν, ευελπιστεί ότι μέχρι τα τέλη του χρόνου θα ανακοινωθεί η ολοκλήρωση της μελέτης από το Υπουργείο Υποδομών για την α’ φάση της νέας εισόδου της πόλης, από το αεροδρόμιο στο Κανδυλί και από εκεί στο νοσοκομείο και μέχρι την περιμετρική.

Η α’ φάση είναι αυτά τα 8,5 χλμ. που φθάνουν στους πρόποδες του Κανδυλί και η πρόθεση του Υπουργείου είναι να “τρέξουν” οι διαδικασίες ώστε να δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του 2019, κάτι που σημαίνει ότι από εκεί και πέρα θα αρχίσει να υλοποιείται.

Ο κ. Χατζηδιάκος, δεν παρέλειψε να πει ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών στο νησί.
Συνέχισε λέγοντας ότι, τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα 67 έργα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης ή δημοπρατούνται μέχρι τον Δεκέμβριο, θεωρεί ότι θα αλλάξουν την όψη του νησιού σε πολλά θέματα, όχι μόνο σε εμφάνιση, λειτουργικότητα κτλ.

Ενημέρωσε, ακόμη, ότι χθες ολοκληρώθηκε ένα πρόγραμμα του Interreg για την απόκτηση πέντε αυτόματων μηχανικών μεγάλων κομποστοποιητών που, όπως έχει ανακοινωθεί, θα τοποθετηθούν πιλοτικά σε πέντε σημεία της πόλης με μεγάλες πολυκατοικίες. Χθες λοιπόν ολοκληρώθηκε η α’ φάση του διαγωνισμού και θεωρεί ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση αυτής της φάσης.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο