Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Στον αέρα βρίσκεται  η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 455 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών ζητούν οι εργαζόμενοι

Στον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, θα θέσουν το θέμα της αναγκαιότητας συνέχισης της λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς καθώς μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2018 που λήγει το καταστατικό της, κινδυνεύει να βρεθεί «στον αέρα»!

Το παραπάνω έκαναν γνωστό οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των τοπικών φορέων που τη λειτουργούν, κατά την κινητοποίηση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι στην πλατεία Δημαρχείου. Οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση της Εταιρίας, γύρω στις 12:00 χθες το μεσημέρι, παρέταξαν οχήματα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ απέναντι από το Μέγαρο της Περιφέρειας και το Δημαρχείο και στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα για να το προωθήσουν τόσο στον Δήμαρχο, Φώτη Χατζηδιάκο, όσο και στον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο.

Την έμπρακτη στήριξή τους στην Εταιρία εξέφρασαν χθες, με την παρουσία τους και με δηλώσεις, από πλευράς του Δήμου ο Πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, Αντιδήμαρχος, Αγαπητός Πάλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζανετίδης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας καθώς και εκπρόσωποι Σωματείων της περιοχής μας.

Σε δηλώσεις που έκαναν, καταρχήν ο κ. Πάλλας είπε ότι το θέμα είναι γνωστό αφού μετά από δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας της Εταιρίας, τέλος του χρόνου λήγει το καταστατικό της και αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να της δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει το έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια, δυστυχώς το νησί δεν θα έχει αυτή τη δομή που συνδράμει και στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην Πυροσβεστική.

Είπε, ακόμη, ότι στέκονται δίπλα τους, όπως και ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης, και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να περάσει μία νομοθετική ρύθμιση που να δίνει το δικαίωμα της παράτασης του καταστατικού, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν την Εταιρία. Ο κ. Πάλλας, εξήρε τη δουλειά των εργαζομένων, τονίζοντας ότι δουλεύουν πέντε μήνες αλλά η προσφορά τους είναι όλο το χρόνο και ανταποκρίνονται άμεσα όποτε τους ζητείται.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι, στο Συνέδριο της ΠΕΔ την ερχόμενη εβδομάδα στη Σύρο, θα επιδώσει φάκελο στους κυβερνητικούς που θα παρευρεθούν με το ιστορικό της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ζητώντας να το προωθήσουν στον Υπουργό Εσωτερικών αλλά το επόμενο βήμα είναι, με τη συνδρομή του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΕΚΡ να κλείσουν ραντεβού στο Υπουργείο με τον κ. Χαρίτση ώστε να του δώσουν να καταλάβει τη χρησιμότητά της. Δεν παρέλειψε, ακόμη, να πει ότι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έγινε μία πολύ καλή διαχείριση των χρημάτων.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Ζανετίδης, τόνισε ότι από πλευρά της Περιφέρειας, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ήδη ο Περιφερειάρχης έχει θέσει στον Υπουργό το θέμα ώστε μέσω νομοθετικής ρύθμισης να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της απρόσκοπτα και μετά το 2018. Είπε, ακόμη, ότι η Εταιρία, τα τελευταία χρόνια, με τις προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας και του Δήμου έχει εκσυγχρονιστεί, έχει αναβαθμιστεί, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες σε όλο το νησί και την Κω τα τελευταία δύο χρόνια ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια του εκσυγχρονισμού, με λιγότερα χρήματα και εργαζόμενους που ωστόσο επαρκούν για την περιβαλλοντική προστασία του νησιού. Μάλιστα, έκανε γνωστό, ότι, στην προσεχή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, θα είναι και θέμα συζήτησης ώστε να υπάρξει ομόφωνο ψήφισμα στήριξης της προσπάθειας.

Ο κ. Ευστρατίου είπε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ δίνουν τον εαυτό τους για το νησί όποτε χρειαστεί. Τόνισε, ακόμη, ότι Περιφέρεια, Δήμος, ΕΚΡ, είναι όλοι μαζί για να συνεχιστεί η λειτουργία της και όλα εξαρτώνται από το τι μπορούν να κάνουν οι βουλευτές και η κυβέρνηση.

Ο κ. Χατζησάββας είπε ότι κάθε χρόνο με αγωνία η Εταιρία λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το ΕΚΡ βρίσκεται δίπλα στο Σωματείο και την Εταιρία και οι εργαζόμενοι με την κινητοποίηση έδειξαν ότι βρισκόμαστε στο παρά πέντε για να δοθεί μία λύση και πρέπει πλέον να πάμε σε πράξεις ώστε άμεσα η κυβέρνηση να νομοθετήσει.

Το ΕΚΡ έχει προσφερθεί να συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία στο Υπουργείο Εσωτερικών και όλοι οι βουλευτές να πάρουν την τροπολογία που έχουν καταρτίσει η Εταιρία και το Σωματείο και να υποχρεώσουν τον Υπουργό να την ενσωματώσει σε κάποιο νομοσχέδιο το επόμενο διάστημα. Τέλος, τόνισε ότι είναι αυτονόητο ότι είναι αναγκαία η λειτουργία της γιατί το ζητάει η κοινωνία και η περιοχή τη χρειάζεται.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων, Νίκος Ρεσβάνης, είπε ότι οι εργαζόμενοι έφεραν το καλό αποτέλεσμα, πιστεύουν ότι αξίζουν ευκαιρία και πρέπει να μείνει ανοιχτή η Εταιρία για το έργο της. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν ζητούν ρουσφέτι αλλά η Εταιρία να μείνει ανοιχτή ενώ θέλουν να είναι παρόντες στο ραντεβού με τον Υπουργό. Εξέφρασε όμως και μία ανησυχία που έχουν γιατί σε συναντήσεις που είχαν με τους βουλευτές και τον συμπατριώτη μας

Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, δεν είναι αρνητικοί ωστόσο θέλουν να φτιάξουν κάτι άλλο που όμως δεν θα διασφαλίζει τους σημερινούς εργαζόμενους. Αυτό που θέλουν οι εργαζόμενοι είναι να μείνει η Εταιρία ανοιχτή αλλά να διασφαλιστούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που έχουν προσφέρει στο νησί και είναι πιστοποιημένοι.

Με τον Δήμαρχο
Ακολούθως, εκπρόσωποι των εργαζομένων μαζί με τον κ. Πάλλα, είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο στο γραφείο του, όπου και του επέδωσαν το ψήφισμα.

Όπως τους είπε ο κ. Χατζηδιάκος, σε οποιαδήποτε περίπτωση, αν δεν υπάρξει συνάντηση ή άμεσο αποτέλεσμα στη Σύρο, η επόμενη κίνηση είναι 3-5 Δεκεμβρίου που θα διεξαχθεί το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, οπότε είναι δεδομένη η παρουσία του κ. Χαρίτση, εκεί πρέπει να έχουν μία συνάντηση μαζί του στο Υπουργείο, κάτι που θα ζητήσει και ως Πρόεδρος της ΠΕΔ, ενώ θα ζητήσει να είναι παρών και ο κ. Σαντορινιός.

Πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα τώρα που ξεπεράστηκαν κάποια δημοσιονομικά προβλήματα, αν και η Εταιρία δεν έχει κρατική επιχορήγηση. Είπε, ακόμη, ότι η δική τους παρουσία είναι σημαντική στην ΠΕΔ αφού θα τους δοθεί ο λόγος ενώ θύμισε ότι υπάρχει έτοιμο ένα προσχέδιο νομοθετικό που έχουν καταθέσει.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μετέφεραν και στον Δήμαρχο την ανησυχία τους ότι σε περίπτωση που προωθείται η συνέχιση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ με άλλη μορφή, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται οι ίδιοι.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες