"Μπλακ άουτ" σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου!

"Μπλακ άουτ" σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου!

"Μπλακ άουτ" σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 11523 ΦΟΡΕΣ

Έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και τα δύο εργοστάσια

Χωρίς ρεύμα για μια και πλέον ώρα, έμειναν αρκετές συνοικίες στην πόλη της Ρόδου, σήμερα το μεσημέρι λόγω βλάβης που σημειώθηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Οι διακοπές ρεύματος ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, αλλά ευτυχώς οι τεχνικοί της επιχείρησης κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την βλάβη και ήδη έχει ξεκινήσει η ομαλή ηλεκτροδότηση.

Πιθανόν η βλάβη να οφειλόταν και στις κακές καιρικές συνθήκες, δεδομένου ότι από τα ξημερώματα σε όλο το νησί επικρατεί ισχυρή βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς επίσης Κυριακή και Δευτέρα.

Ώρα 14:15

Πριν από λίγα λεπτά σημειώθηκε νέα διακοπή ρεύματος. Αυτή τη φορά μάλιστα φαίνεται να είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα αφού σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση ολόκληρη η πόλη της Ρόδου καθώς επίσης και το υπόλοιπο νησί.

Με βάση την επίσημη ενημέρωση υπάρχει ολικό μπλάκ άουτ και στα δύο εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο, λόγω σοβαρής βλάβης στο δίκτυο και παραμένει άγνωστο πότε θα επανέλθει!

Ώρα 15:50

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στα δύο εργοστάσια στο νησί της Ρόδου και τέθηκαν και πάλι σε λειτουργία οι μηχανές παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα ξεκίνησε εδώ και λίγα λεπτά η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις συνοικίες και τους οικισμούς του νησιού. Εκτιμάται ότι μέσα στην επόμενη μισή ώρα, θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση πλήρως.

Ώρα 19:00

Μέχρι και αυτή την ώρα συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται ακόμη επί ποδός, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν βλάβες που παρουσιάζονται στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Συνεπώς υπάρχουν ακόμη περιοχές της Ρόδου, που από το πρωί παραμένουν χωρίς ρεύμα, αν και όπως φαίνεται πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιοχή πέριξ του σταδίου "Διαγόρας", η οποία παραμένει έως και τούτη την ώρα στα σκοτάδια.
 

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου