Σε εκλογική ετοιμότητα και στη Ρόδο βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία

Σε εκλογική ετοιμότητα και στη Ρόδο βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία

Σε εκλογική ετοιμότητα και στη Ρόδο βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1661 ΦΟΡΕΣ

Συνεδρίασε χθες η ΝΟΔΕ με μεγάλη συμμετοχή στελεχών και μελών της παράταξης

Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται ήδη η Νέα Δημοκρατία και τοπικά, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ η οποία χαρακτηρίστηκε από το ενωτικό κλίμα και τη μεγάλη συμμετοχή μελών και στελεχών της παράταξης.

Παρόντες ήταν, εκτός βέβαια από τα στελέχη της νομαρχιακής, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τομεάρχης τουρισμού του κόμματος κ. Μάνος Κόνσολας, οι πρώην βουλευτές κ. Βασίλης Υψηλάντης και κα Μίκα Ιατρίδη, ο πολιτευτής του κόμματος κ . Στέφανος Δράκος, ο κ. Νίκος Χαραλάμπης και πολλά στελέχη.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Κόνσολας εμφανίστηκε ενωτικός και μίλησε αρκετές φορές για ενότητα και ομοψυχία, τονίζοντας ότι αν συστρατευθούν όλοι μαζί μπορούν να κάνουν μία καλή κυβέρνηση. Εκείνο, μάλιστα, στο οποίο στάθηκε ο βουλευτής είναι ότι την επόμενη μέρα, όταν θα γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να αξιοποιηθούν όχι μόνο οι βουλευτές από την περιοχή μας αλλά και κομματικά στελέχη που είναι ενταγμένα στο μητρώο στελεχών και στους τομείς του κόμματος, έχουν προσφέρει σε διάφορους τομείς και μπορούν να παράξουν πολιτική.

Το ίδιο ενωτικός εμφανίστηκε στην τοποθέτησή του και ο κ. Υψηλάντης καθώς και άλλα στελέχη και γενικά το κλίμα ήταν πολύ καλό ενώ διάχυτη ήταν η αίσθηση ότι ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας και στα Δωδεκάνησα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για εκλογές.
Γενικά, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, διεξήχθη ένας παραγωγικός πολιτικός διάλογος ενώ πολλή συζήτηση έγινε και για τα οργανωτικά θέματα. Αναλύθηκαν επίσης οι θέσεις της παράταξης για θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και τέθηκε σε ετοιμότητα ο μηχανισμός.

Όσο αφορά στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, ως γνωστόν, σιγά-σιγά το κόμμα έχει ξεκινήσει να ανακοινώνει υποψήφιους βουλευτές ανά τη χώρα και, σταδιακά, το ίδιο αναμένεται να γίνει και στην περιοχή μας, αν και δεν γνωρίζουν ακριβώς πότε. Ο μόνος σίγουρος βέβαια είναι ο εν ενεργεία βουλευτής, κ. Κόνσολας. Πάντως, πρόθεση του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος να υπάρξει μία ανανέωση.

Εισήγηση για το ψηφοδέλτιο δεν τους έχει ζητηθεί ακόμα από τα κεντρικά και αυτό που τους ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η ετοιμότητα του μηχανισμού για τις εκλογές. Στο ψηφοδέλτιο θα μετέχουν οι άξιοι και οι ικανοί να το στελεχώσουν και σύμφωνα με τον κ. Μπακίρη το ευχάριστο είναι ότι πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι και στα νησιά μας θέλουν να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος και η επιλογή τους θα είναι ένας…ευχάριστος πονοκέφαλος. Επίσης, παρά το ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μία απαξίωση της πολιτικής, έχουν καταφέρει πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι, επιστήμονες, επιχειρηματίες, να έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν με τα κοινά και έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν στο μητρώο στελεχών, τα ψηφοδέλτια, την κομματική οργάνωση και τις θεματικές ενότητες και να συνδράμουν και εκείνοι στην προσπάθεια του κόμματος.

Ένα σημαντικό κομμάτι που έχει οργανωθεί σε μία πλατφόρμα και παρουσιάστηκε χθες αφορά στους εκλογικούς αντιπροσώπους. Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Παύλος Μπακίρης, σε κάθε νομαρχιακή και σε κάθε τοπική οργάνωση είναι καταγεγραμμένα τα εκλογικά τμήματα. Σε κάθε εκλογικό τμήμα, λοιπόν, θα πρέπει να οριστούν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι μέχρι τέλη του μηνός-ήδη έχουν φθάσει στους μισούς, ώστε ο εκλογικός μηχανισμός του κόμματος τοπικά να είναι έτοιμος από τώρα. Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι που θα οριστούν θα αποκτήσουν μία κάρτα και θα περάσουν μία διαδικασία επιμόρφωσης.

Ακόμη, η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου πρωτοπορεί καθώς, για πρώτη φορά στη χθεσινή συνεδρίαση, έγινε τηλεδιάσκεψη με τις ΔΗΜΤΟ Κω, Πάτμου, Καλύμνου, Καρπάθου. Μ’ αυτό το εργαλείο θα είναι σε επαφή η ΝΟΔΕ, με τις τοπικές οργανώσεις αλλά και τον Γραμματέα Οργανωτικού σε πραγματικό χρόνο. Πρόκειται για μία ειδική πλατφόρμα της Ν.Δ. όπου μπαίνουν όλοι σε μία ψηφιακή αίθουσα και συνδέονται.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα των ετεροδημοτών που το θεωρούν πολύ σημαντικό καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός τους στα Δωδεκάνησα και θέλουν να τους κινητοποιήσουν για να ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να κάνουν ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών.

Ακόμη, από εδώ και πέρα τόσο η ΝΟΔΕ όσο και οι ΔΗΜΤΟ θα ενεργοποιηθούν ακόμα περισσότερο με πολλές δράσεις.
Παράλληλα, η ΝΟΔΕ θα πιέσει ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου στην περιοχή μας η οποία, ως γνωστόν, είχε προγραμματιστεί αλλά αναβλήθηκε λόγω της τραγωδίας στο Μάτι. Αυτό το διάστημα, τα στελέχη προετοιμάζονται και για το Συνέδριο του κόμματος στις 14-16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Τέλος, χθες, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των στελεχών που μετέχουν στη διευρυμένη ΝΟΔΕ και αναλαμβάνουν τομείς ευθύνης. Η σχετική εισήγηση στάλθηκε από τη ΝΟΔΕ στα κεντρικά και μετά την έγκρισή της ορίζονται οι παρακάτω:
Σάββας Καραταπάνης Υγείας
Άκης Δημητριάδης Δικαιοσύνης
Μαρία Παρασκευά Οικονομικά
Στέλιος Κούτρης Υποδομών
Ανδρέας Μαρίνος Παιδείας
Βάσια Μπαρδοπούλου Πολιτισμού
Γιώργος Καντής Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νίκος Γερονικόλας Τουρισμού
Νίκος Χαραλάμπης Ναυτιλίας
Τσαμπίκος Ξετρίχης Αγροτικού
Δήμος Λουιζίδης Αθλητισμού
Μανόλης Κουνάκης Διευθυντής Γραφείου ΝΟΔΕ
Τσαμπίκος Κουμεντής Αναπληρωτής Υπεύθυνος Εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa