Βασικό θέμα το ακτοπλοϊκό στο συνέδριο των δήμων

Βασικό θέμα το ακτοπλοϊκό στο συνέδριο των δήμων

Βασικό θέμα το ακτοπλοϊκό στο συνέδριο των δήμων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 408 ΦΟΡΕΣ

Θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα και Τρίτη στη Σύρο

Με βασικό θέμα τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ των νησιών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Σύρο το συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ενώ παράλληλα πρόκειται να τεθούν επί τάπητος και αρκετά άλλα ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της περιοχής μας.

«Το ακτοπλοικό είναι ένα ζήτημα σύνθετο. Μας ενδιαφέρει να δοθούν λύσεις σε ότι αφορά την σύνδεση των νησιών μεταξύ τους και όχι τόσο οι γραμμές κορμού.
Πρέπει πλέον οι κάτοικοι να μετακινούνται καλύτερα και χωρίς δυσκολίες», δήλωσε o αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Γιώργος Πόκκιας.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως είναι ευκαιρία με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικών και στελεχών που χειρίζονται ζητήματα που αφορούν το ακτοπλοϊκό να δοθούν και λύσεις που αφορούν τα νησιά.

Το απόγευμα της 19ης Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εργασίες του κυρίως συνεδρίου της ΠΕΔ. Η έναρξη των εργασιών έχει προγραμματιστεί για τις 18:00. Ακολουθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα το καλοσώρισμα του δημάρχου Σύρου και αντιπροέδρου της ΠΕΔ κ. Γιώργου Μαραγκού.

Στις 18:45 ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος θα παρουσιάσει την απολογιστική του έκθεση.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ομιλία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών . Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάαρκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, οι βουλευτές του νομού και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου ενδιαφέρον παρουσιάζει η συζήτηση για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ αφού οι δήμαρχοι Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και Σάμου κ. Μ Αγγελόπουλος θα μιλήσουν για τις επιπτώσεις από την κατάργηση τους. Συζήτηση θα γίνει και για το πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ.

Εισήγηση θα παρουσιάσει όμως και ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ κ. Μιχάλης Σακέλης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα εργασιών του συνεδρίου την Τρίτη 20 Νοεμβρίου έχει ως εξής:
09:00-10:00 Εκλογική διαδικασία και λειτουργία των Δήμων σύμφωνα με το πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» με εισηγητή από το υπουργείο Εσωτερικών

10:00-11:00 Οικονομικά των ΟΤΑ υπό το πρίσμα του νέου θεσμικού πλαισίου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» με εισηγητή το δήμαρχο της Σύρου κ. Γ Μαραγκό.

11:00-12:00 Ο ΦΠΑ στα νησιά επιπτώσεις από την κατάργηση των μ ειωμένων συντελεστών και ανάγκη επαναφοράς τους με εισηγητή το δημαρχώ Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο. Παρέμβαση θα κάνει ο δήμαρχος Σάμου Μ Αγγελόπουλος.

12:00-13:00 Νησιωτικότητα στους άξονες:
• Αναπτυξιακή Προοπτική
• Δομές Υγείας και Πρόνοιας
• Μεταφορικό Ισοδύναμο Διασύνδεση
• Μεταναστευτικό – Ασφάλεια

13:00-18:00 Τοποθετήσεις , παρεμβάσεις προτάσεις εισηγήσεις συνέδρων

18:00-20:00 Συμπεράσματα Συνεδρίου – Ψηφίσματα

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο