Στη Ρόδο ο υφυπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Στη Ρόδο ο υφυπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Στη Ρόδο ο υφυπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 56 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 1958 Αριθ. Φύλλου 2284

ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΚ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΑΦΙΚΝΕΙΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΘΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ;

Σήμερον αφικνείται εις Ρόδον, προερχόμενος εκ Νεαπόλεως Ιταλίας ο Αμερικανός Υφυπουργός Οικονομικών Α’ Γκίλμορ Φλύς, συνοδευόμενος υπό της συζύγου του. Μετά του Υφυπουργού αφικνούνται εις Ρόδον ο Αρχηγός της Αμερικανικής ακτοφυλακής ναύαρχος Ρίτσμοντ, ο υπαρχηγός της ακτοφυλακής και άλλοι αξιωματικοί.

Ο Υφυπουργός κ. Φλύς μετά της συνοδείας του θα παραμείνουν ενταύθα επί διήμερον ήτοι μέχρι της 22ας τρέχοντος.

Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψις επισήμως αποδίδεται εις πρόθεσιν αναπαύσεως, αύτη συσχετίζεται με το θέμα της μονίμου εγκαταστάσεως σταθμού της “Φωνής της Αμερικής” εις Ρόδον.

Αύριον το εσπέρας, εις το ξενοδοχείον των Ρόδων, θα δοθή δεξίωσις υπό του πλοιάρχου και των αξιωματικών του “Κούριερ” προς τιμήν του Αμερικανού Υφυπουργού.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΙΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ

Ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Σπυρίδων ανεχώρησε χθες εις Αθήνας, προκειμένου εν συνεχεία να μεταβή εις Δαμασκόν και να παρστή ως εκπρόσωπος του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρα και της Εκκλησίας, εις τας τελετάς της ενθρονίσεως του Νέου Πατριάρχου Αντιοχείας Θεοδοσίου, αι οποίαι θα λάβουν χώραν την 23ην τρέχοντος. Ακολούθως ο Μητροπολίτης Ρόδου θα μεταβή εις Αλεξάνδρειαν όπου ωσαύτως θα εκπροσωπήση τον Πατριάρχην, κατά τον εορτασμόν της 50ετηρίδος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Χριστοφόρου, ο οποίος θα λάβη χώραν την 30ήν τρέχοντος. Ο Μητροπολίτης Ρόδου ανεχώρησε κατόπιν τηλεγραφήματος του Πατριάρχου Αθηναγόρα, αφού προηγουμένως ηυχαρίστησε διά την υψηλήν τιμήν τον Πατριάρχην.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΕΘΕΩΡΗΣΑΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ
Χθες την πρωΐαν ο Νομάρχης κ. Παπακωνσταντίνου, συνοδευόμενος υπό του Δημάρχου Ρόδου κ. Πετρίδη περιήλθε την πόλιν και επεθεώρησε διάφορα έργα, ενημερωθείς επί της πορείας των εκτελουμένων εργασιών. Επίσης ο κ. Νομάρχης κατετοπίσθη επί διαφόρων ζητημάτων της πόλεως.



Εκλήθησαν αι καθυστερούσαι κοινότητες να προτείνουν έργα διά το 1959
Ως εγνώσθη, αι περισσότεραι κοινότητες της Δωδεκανήσου εν όψει της υποβολής του Προγράμματος Έργων διά το 1959 υπό του Νομαρχιακού Ταμείου Δωδεκανήσου, απέστειλαν προς το Συμβούλιον αποφάσεις των συμβουλίων των, διά των οποίων προτείνονται τα πλέον ενδιαφέροντα προς εκτέλεσιν έργα. Εν τω μεταξύ, δεδομένου ότι το Πρόγραμμα του 1959 θα υποβληθή την 30ήν τρέχοντος, αι ολίγαι κοινότητες αι οποίαι δεν υπέβαλον εισέτι τας προτάσεις των, καλούνται όπως τας αποστείλουν το ταχύτερον.

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΑ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ 19 (Του ανταποκριτού μας).

Την παρελθούσαν Παρασκευήν εθεάθη και πάλιν εις θρασύτατος παραγωγεύς όστις κατηυθύνετο εις την ακρογιαλιάν Καντούνι της περιφερείας Πανόρμου με σκοπόν την αμμοληψίαν.
Οι αυτόπται μάρτυρες κ.κ. Νικόλαος Μαγγλής Έμπορος και Νικήτας Ζερβός Ιατρός επέστησαν την προσοχήν εις τον παραβάτην δηλώσαντες εις αυτόν ότι θα τον κατήγγελλον εις τας αρχάς.
Ούτως όμως ουδένα εκ των μαρτύρων έλαβεν υπ’ όψιν δηλώσεις ψευδώς ότι είχεν άδειαν από τον σταθμάρχην.
Ιδόντες οι μάρτυρες την πρωτοφανή αναίδεια και ακούσαντες τους ισχυρισμούς καρραγωγέως κατήγγειλον αυτόν εις τον Λιμενάρχην Καλύμνου υποπλοίαρχο κ. Λ. Οικονομίδην όστις επελήφθη της υποθέσεως.
Σ.Ν. ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

ΑΦΙΚΕΤΟ Η ΟΜΑΣ “ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ” ΚΩ
Χθες διά του ατμοπλοίου της γραμμής αφίκετο εις Ρόδον η ομάς του Ανταγόρα η οποία αύριον θα αντιμετωπίση την ομάδα του Ολυμπιακού διά το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας.

ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΘΗ Η ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΙΣ ΔΙ’ ΑΥΤΟΣΤΕΓΑΣΙΝ ΖΗΤΕΙ Ο κ. ΧΑΡΙΤΟΣ
Υπό του βουλευτού Δωδεκανήσου κ. Χαρίτου απεστάλη προς τον Υπουργόν Εργασίας εις Αθήνας το ακόλουθον τηλεγράφημα: «Θερμώς παρακαλώ ενδιαφερθήτε προσωπικώς ώστε να επισπευθή χορήγησις δανείων αυτοστεγάσεως εργατοϋπαλλήλων Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...